Lélek

Három nap környezetvédelem gyerekeknek és felnőtteknek: FöldŐrző Fesztivál Pécelen

Második alkalommal rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált, ami minden olyan tevékenységet törekszik összehozni, ami segíti a bolygónk optimális működését.

Az utóbbi időszakot megfigyelve erre elengedhetetlenül nagy szükség van. Az eddig megszokottakban mezőgazdasági, vagy technológiai kiállítások, hagyomány őrző , vagy tudatossággal kapcsolatos fesztiválok szerepeltek különálló eseményként, ami jelen esetben mind megtalálható a fesztiválunkon egyben. Nézetünk szerint ez mind egy célt szolgál. A szlogen, ami mozgatja az eseményt:

Mindent a természet alá szükséges rendelni, annak szolgálatába!

A másik fő irány a megelőzés. Az okos megoldja a problémákat, a bölcs megelőzi! A prevencióhoz viszont megfelelő ismeretekre és támogató közösségre van szükség. Erre szeretnénk sarkalni a kedves érdeklődőket, ami mindannyiunk életét megkönnyítheti és megóvhatja a jövőben. Hiszünk abban, hogy létezik egy sokkal egyszerűbb és természetesebb működés.

A természet kizsigerelése, az emberi kapcsolatok alacsony minősége hozhat számos, akár vissza nem fordítható, váratlan természeti katasztrófákat, vagy egyre több mentális problémát, amit a jelenlegi helyzet már előre jelez. A klímaszorongás, az autizmus hihetetlen hatványozódása, és a természeti csapások világszerte sem véletlen. Vagy a természet fog rendezni a jövőben, vagy mi emberek!

A második megoldás fejlődést és egy rendezettebb ökológiát és tervezhetőbb jövőt hozhat. Mi ebben hiszünk. Azt tapasztaljuk, hogy az emberiség életében mára elég tapasztalat gyűlt össze ahhoz, hogy egy úgynevezett evolúciós szintugrást lépjünk meg, melyet nem ez a fesztivál fog elhozni, de példájával, közösségek összehozásával, és az itt összeállított tudásanyaggal, nagymértékben hozzájárulhat a felgyorsításában. Ezért olyan előadásokat, témákat, programokat válogattunk össze, olyan helyszínen, ami egy egységes nagy képet alkotva, segít az emberek többségének beindítani azt a fajta változást, amire most szükség van.

Részletes program és helyszín a FöldŐrző Fesztivál honlapján.

Szervező: Globális Nézőpont Egészségügyi, Oktatási és Kulturális Alapítvány 1993

Fotó: pexels