Lélek

Varázslatos metamorf masszázs: feloldja a szorongásokat, csökkenti a stresszt

Szorongásaink és gyakran betegségeink hátterében is lelki sérelmeink állnak. Csak néhány speciális érintés szükséges, hogy a bennünk lévő blokkok megszűnjenek, és újra pozitívan lássuk az életet.

Mélyre kell ásnunk

Nem is hinnénk, hogy mélyen, legbelül mennyi érzés és emlék elraktározására vagyunk képesek, amelyek talán soha nem tudatosulnak bennünk. Ez különösen igaz a minket ért negatív lelki hatásokra, amik könnyedén gátat szabhatnak boldogságunknak. Sokszor észre sem vesszük, hogy segítségre szorulunk. Azt sem sejtjük, hogy testünk múlni nem akaró problémáit is régi, fel nem oldott fájdalmaink, megaláztatásaink okozzák. Pedig a láz,
a levertség, az étvágytalanság és az akut vagy krónikus betegségek is lehetnek figyelmeztető jelek.

„Egyes keleti felfogások szerint előző életünk meg nem oldott konfliktusait is képesek vagyunk áthozni a jelenbe, de a magzati korban ért traumák, illetve a születésünk óta történt kellemetlen események is mind-mind kihatnak ránk. Érzelmi gátlásaink, frusztrációink és önértékelési zavaraink okait is itt kell keresnünk” – meséli Farkas Kata masszázsterapeuta, reflexológus.

Az érintés varázsereje

Hogy nyitottabbá, oldottabbá váljunk, meg kell szabadulnunk a pszichikai blokkoktól, amelyek megakadályozzák a bennünk lévő életenergia szabad áramlását. Szellemünk ráadásul testünkre is kihat. Ha legbelül nem stimmel valami, védekezőrendszerünk összeomlik, és utat enged a legkülönbözőbb kóroknak. Ilyenkor lépnek fel az úgynevezett pszichoszomatikus betegségek. A gyomorfekély, a vastagbélgyulladás, a nőgyógyászati megbetegedések, az asztma, a szív- és érrendszeri panaszok, a bőrbetegségek, a magas vérnyomás, és a szexuális zavarok okai is itt keresendőek.

A metamorf masszázs a mindennapi életvitelben, életszemléletben hoz változást. Javítja a kedélyállapotot, és lehetőséget teremt a teljesebb, örömtelibb élet élésére. Erre utal a görög eredetű elnevezés is, amelynek jelentése átalakulás, átváltozás.

„Igazából nem is kimondott masszázsról van szó, hanem egyfajta energetikai hatásról. A kezelést végző személynek nem kell ismernie vendége problémáit, hiszen lehet, hogy ő maga sincs tisztában azzal, milyen múltbeli kellemetlenség okozza mostani tüneteit. A terapeuta csak közvetítőként van jelen a folyamatban, az igazi munkát a páciens teste és lelke végzi” – mondja a masszázs szakértője.

Megkönnyebbülés a masszázságyon

A metamorf masszázstechnika a reflexológia módszerét is segítségül hívja, amelynek lényege, hogy a végtagjainkon és a fejünkön található reflexpontok stimulálásával javíthatunk szerveink állapotán.

„Mialatt meditatív zene szól, a páciens betakarva fekszik, és így jut el a magzati korhoz hasonló, megváltozott tudatállapotba. Mindez lehetővé teszi, hogy a tudatalattiból kioldódjanak a lelki blokkok, és beinduljanak a szervezet öngyógyító folyamatai. A takaró is ezt a folyamatot serkenti, hiszen az anyaméh melegségét idézi vissza. Ezután következnek a már korábban említett speciális érintések, melyek fellazítják a blokkokat, és kiűzik a megrekedt negatív energiákat. A talpon, a kézen és a fejen a gerincoszlop reflexpontjait kell a megfelelő fogásokkal megérinteni, mivel a »lelki csomók« itt raktározódnak el. A gerinccel állnak kapcsolatban a fő csakrák is, melyek a test energiaközpontjai. Végezetül a terapeuta elsimítja a felborzolt energiapályákat, és friss, pozitív életerővel és szeretettel tölti fel a résztvevőt” – magyarázza Farkas Kata.

A kezelés a nagylábujj, illetve a hüvelykujj felől halad a sarok vagy a csukló felé, lépésről lépésre. Mindez egyfajta idővonalat jelképez: a régmúlttól, azaz a fogantatástól kezdve egészen jelen életünkig. Az is előfordul, hogy amikor a régi rossz élmények a felszínre kerülnek és feloldódnak, a páciens elsírja magát. Ebben semmi rossz nincs, csupán a megkönnyebbülést jelképezi.

Rendszeresen végezve:

● segít eltüntetni a félelmeket, a gátlásokat, a komor vagy haragos gondolatokat

● nyitottabbá, oldottabbá válhatunk

● megnő az önbizalmunk, az életkedvünk és a jövőbe vetett hitünk

● vidámabbak, optimistábbak leszünk

● megváltoznak céljaink és a hozzáállásunk, ezáltal egész életünk átalakul

● enyhülhet a gyomorfekély, a cukorbaj, az asztma, az allergia, a migrén, az ízületi problémák

● megszűnik a tik, a pánikbetegség és a depresszió

● javul a szívritmuszavar, a rendszeres szívszúrás, a vérnyomásproblémák, az állandóan hideg végtagok felmelegedhetnek

● megszűnhet a körömrágás és az emésztési gondok

● javul a vese, a máj és az epe működése

● segít az autoimmun betegségeken

Kismamák kedvelik

Bárkin lehet alkalmazni, a kisgyermekektől az idősebbekig, függetlenül az egészségi állapottól, hiszen nem ütközik semmilyen másfajta kezeléssel, sőt kiegészíti azt. Kismamáknak is ajánlott, egyrészt saját félelmeik oldására, másrészt, hogy a baba már az anyaméhben mentesüljön a magzati korban lerakódó érzelmi traumáktól.

Fotó: archív