Otthon

Illatos vidámság az asztalon: nem csak a cserépben díszíthet a szép muskátli

A tarkabarka muskátlik nemcsak a virágládákat, de a terített asztalt is ékesíthetik, ha családi vagy baráti összejövetelt rendezünk a nyáron. A különleges dekorációkhoz ajánlanak jópofa ötleteket az európai muskátli-termesztők, a Pelargonium for Europe szakértői.

A klasszikus, álló muskátli mellett az angyalmuskátli és más nemesített fajták is megfelelnek erre a célra, sőt a csüngő muskátliról is vághatunk szép virágokat. Ezzel nemhogy nem ártunk neki, egyenesen több virágot növeszt majd tőle!

Vintage hangulatban

A régimódi poharakban, kis üvegvázákban elrendezett virágok mellett az összképet réztartóba helyezett, csavart gyertyákkal, a nagyi étkészletével és evőeszközeivel varázsolhatjuk még nosztalgikusabbá. Retró poharakból, tányérokból ragasztópisztoly segítségével is készülhet többszintes állvány, a tetején muskátlicsokorral. A teríték stílusához igazodva akár régi levesestálba is ültethetjük a muskátlit, csak ne öntözzük túl!

Piedesztálra emelve

A színes csíkos állványokhoz ezt készítsük össze: virágcserepek, kerek tálkák, ragasztópisztoly, kerámiaragasztó, szigetelőszalag, többféle színű vízálló festék, valamint virágzó muskátli.

Így csináljuk:
1. Tisztítsuk meg az edényeket, majd függőlegesen vagy vízszintesen ragasszunk rájuk szigetelőszalagot. Nyomjuk rá alaposan, nehogy aláfolyjon a festék.
2. Fújjunk a cserepekre és tálkákra vízálló festéket. Ha teljesen megszáradtak a színek, szedjük le a szigetelőszalagot.
3. Tegyük fejjel lefelé az asztalra a tálkákat, és a ragasztópisztoly segítségével kenjük körbe az alsó peremüket a kerámiaragasztóval.
4. Erősítsük rá a cserepeket a lefelé fordított tálkákra, és hagyjuk száradni őket.
5. Tegyük a muskátlit a virágtartóba.

Fotó: Pelargonium for Europe