Divat

Nem csak a balkonon mutat jól, muskátlifagyi is készülhet dekorációként a nyár kedvenc virágából

A születésnaphoz, kerti partihoz vagy a közös grillezéshez a szép terítés is hozzátartozik – a jó társaság, a finom ételek és italok mellett. Igazán kreatívak lehetünk a közkedvelt muskátlikkal.

Virágpiramis

A muskátlivirágokkal és gyertyával díszített edénypiramis eredeti kézműves ötlet, és egyszerűen elkészíthető. Szükségünk van hozzá egy tortaformára, egy kancsóra, egy lapos tálra, egy csészére, ragasztópisztolyra és ragasztópálcikára, tűzőszivacsra, egy gyertyára, vastag virágkötő drótokra, valamint különböző színű és különböző méretűre vágott muskátlikra.

Így készítsük: Először ragasztópisztollyal rögzítsük a kancsót a tortaformához, a tányért a kancsóhoz és a csészét a tányérhoz. Hagyjuk állni, amíg a ragasztó megszárad. Ezután töltsük meg a csészét kétharmadig áztatott tűzőszivaccsal. Nyomjunk 3-4 darab drótszárat a gyertya aljába, és dugjuk be őket a virághabba a csésze közepén.

Színpompás

Az élénk színekben pompázó muskátlik és a lámpások különleges hangulatot varázsolnak bármilyen bulihelyszínre. A régi italos dobozokból percek alatt újrahasznosított vázákat varázsolhatunk.

Kavicsokra rögzítve

Ennek a tengerparti hangulatot idéző díszítésnek az elkészítéséhez szükségünk van szép, az egyik oldalán lapos kavicsokra, drótvágóra, vastag drótra, kémcsövekre és néhány muskátlira.

Így készítsük: Drótvágó segítségével vágjunk körülbelül 60 cm hosszúságú darabokat a drótból. Hurkoljuk őket a kő köré, majd csavarjuk össze a végeit a kő fölött a lapos oldalával lefelé úgy, hogy a drót egyik vége jóval hosszabb maradjon, mint a másik. A hosszabbik végével formáljunk spirált a kémcső körül, de vigyázzunk, hogy ne tekerjük túl szorosra, mert a cső megrepedhet. Végül töltsük meg a kémcsövet vízzel, és helyezzünk bele egy muskátlit.

Muskátlifagylalt

A virágos fagylalttölcsérhez szükségünk lesz néhány különböző színű muskátlira, fagyitölcsérekre, hengeres ivópoharakra, egy késre, tűzőszivacsra és átlátszó celofánra.

Így készítsük: Állítsuk a tölcséreket a poharakba. Vágjuk fel a tűzőszivacsot egy késsel, áztassuk be vízbe, és helyezzük a celofánból készült kis kúpok belsejébe. Ezeket illesszük a tölcsérek belsejébe úgy, hogy a tetejükön körülbelül egy centivel kilógjanak. Nyomjuk a muskátliszárakat a tűzőszivacsba szorosan egymás mellé, hogy alakot öltsön a virágfagyi.

Szöveg és kép: Pelargonium for Europe

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete