Divat

Fogyókúrázol? Tedd biztonságosan!

Tudod, mi az orvosi rendelőben a legtöbbet ismételt mondat? „Egy kicsit le kellene fogyni!” És tudod, mi erre a leggyakoribb válasz? „Tudom!” Ennek ellenére a magyar lakosság nagyon nagy százaléka küzd túlsúllyal, ami kevésbé energikussá tesz, és korlátokat támaszt az élet jobb kihasználása elé.

Csodaszer nincs, ennek fejben kell eldőlnie, mondják a szakemberek. De ha az elhatározás megvan, akkor viszont van segítség. A szegedi orvos házaspár nem hunyt szemet a túlsúlyban rejlő veszélyek felett, és egy orvoscsoporttal együttműködve egy forradalmian új diéta támogató programot dolgozott ki az életmódváltás megkönnyítésére.

Túl sok élelmiszer, túl sok kísértés

A szegedi székhelyű gyógyszeripari cég, a Goodwill Pharma, 26 éve azt a küldetést választotta, hogy a páciensek igényeinek megfelelő gyógyszerek mellett vitaminokat, étrendkiegészítőket gyártanak, ami valóban megoldásként szolgál problémáikra. A világ gyorsan változik, az emberek egyre tovább élnek, ez azonban sokba kerül. Két ellentétes dolog zajlik egyszerre a világban az életminőség kapcsán. Az egyik az, hogy egy viszonylagos jólétért egyre kevesebbet kell tennünk, Európában szinte mindenkinek van hol laknia, van valamilyen iskolai végzettsége, van munkája, van mit ennie. Könnyen hozzáférhetünk az alapvető javakhoz, így az élelmiszerek megszerzése a fejlett társadalmakban jelenleg nem kiváltság, hanem éppen túlkínálat van belőle.

A másik az, hogy a kényelmes élet hosszútávú fenntartása egyszer csak nagyon sokba fog kerülni. Ezt a terhet akkor vesszük észre, ha már baj van, akár az életkorunk növekedésével, vagy akár valamilyen betegség megjelenésével. A legegyszerűbben hozzáférhető és szinte mindenki számára mindig elérhető örömforrás az élelmiszer. Az élelem túlkínálat már egészen fiatal korban elkezdődik, és sajnos nagyon könnyen rossz irányba csúszik el.

Tükröm, tükröm…

„Magyarország kétharmada túlsúlyos. A túlsúlyosok száma évről évre nő, ami kifejezetten nyugtalanító, hiszen ez jelentős kockázati tényező az egészségügyi állapotunkra nézve. Nem hiába a leggyakoribb orvosi javaslat a rendelőkben az, hogy a betegnek fogynia kellene.” – hívja fel a figyelmet Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító tulajdonosa. „A K7-24 több mint egy étrendkiegészítő, ez egy koncepció és csupán az út eleje mind a cégünk számára, mind a vásárlóinknak. A termékünk professzionális támogatást kíván biztosítani mindenkinek, aki a túlsúly démonjával küzd, és aki elérkezettnek látja az időt, hogy tegyen valamit az egészsége megőrzéséért, azzal, hogy lead jó néhány kilót. A fogyás fejben dől el, de a kísértés a gyomorban kezdődik. Az énkép átalakulása egy idegrendszeri folyamat, amely a neuron kapcsolatok újrahangolását is megkívánja. Ez egy hosszú és nagyon kemény út, mely tele van kísértéssel.”

Számos tanulmány kimutatta, hogy az elhízás nemcsak a szív és érrendszeri betegségek előszobája, hanem a legtöbb daganatos betegséghez is köze van. A cukorbetegség és az ezzel járó szövődmények súlyos szenvedést okoznak az egyénnek, a családoknak és a társadalmunk közösségeinek egyaránt.

Légy energikusabb, egészségesebb!

„Belső hajtóerő nélkül nagyon nehéz bármit is sikerre vinni” – Dr. Kardos Mária, a Goodwill Pharma kommunikációs igazgatója megállíthatatlan a jobb életminőség megteremtése érdekében. „Egy valamiben biztosan egyetértünk. Energikusnak, egészségesnek lenni jó dolog. Abban is bízunk, hogy ez az állapot nagyjából 80 éves korunkig kitart, és ha elkerüljük a nagyobb baleseti csomópontokat, erre jó esélyünk van. Így gondolják ezt azok is, akik túlsúllyal, elhízással küzdenek. De a statisztikák mást mutatnak. A túlsúlyosak közül viszonylag kevesen érik meg aktívan a 80 évet. Az európai egészségfelmérési adatok szerint a magyar lakosság 68%-a túlsúlyos. A túlsúly és elhízás óriási egészségügyi kockázat a szív és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a daganatos betegségek és mozgásszervi betegségek kialakulásában.” – figyelmeztet Mária az egyik legsúlyosabb, hazánk lakosságát érintő komplex problémára, a túlsúly veszélyeire.

A Goodwill Pharma elindult egy olyan irányba, amivel igyekszik helyes iránymutatást adni a hosszútávú egészséges élethez. Az étrendkiegészítők világában egészségmegőrzés és megelőzés van. A legtöbben akkor nyúlnak ezekhez a termékekhez mégis, amikor már valamilyen baj bekövetkezett és segíteni kell valahogy. A megelőzés, a gyógyulás a táplálkozással kezdődik. Ebben nyújt segítséget az új termékcsoport.

A termék vizuális megjelenésére is különös gondot fordítottak. Erre a feladatra Jason Brooks díjnyertes divat- és életstílus illusztrátort kérték fel. A művész tervezte a K7-24 arculatát.

„A K7-24 termék és a márka egy koncepció és egy önálló védjegy is egyúttal, amely most még csak egy konkrét kezdőcsomagot jelent, de később ki fog egészülni még az életmódváltást segítő további termékekkel.” – folytatta Dr. Kardos Mária. A védjegy használatához csatlakozhatnak olyan élelmiszergyártók, akiknek a termékei kompatibilisek a Goodwill Pharma által képviselt táplálkozási értékrenddel. Ami nem mást jelent, mint teljes értékű, elsősorban növényi eredetű hozzávalók használatát, és törekvést az ízfokozók és tartósítószerek alkalmazásának minimalizálására. Lehetőleg nem a világ túlsó feléből származik, és az ára az egészségre gyakorolt hatásával arányos.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete