Riportok

„Fesd meg a csillagos eget, ahogy te gondolod!”

A szigetszentmiklósi szitakötő csoportban januártól kezdve minden hónapban előkerül egy-egy híres festő híres alkotása. A kicsik ámulva nézik a festményeket, és szárnyakat kapnak. Az óvó nénijük legnagyobb örömére.
alkotás csicsergő ovi dali festés festmények híres festő mondrian papp noémi szélinger heni szigetszentmiklósi ovisok szitakötő csoport van gogh

Zsibongó kavalkád a szigetszentmiklósi Csicsergő ovi, amikor belépünk. A csoportszobákból több ajtó is nyitva: van, aki az udvarra készül játszani, másoknak épp nyuszit hoznak simogatni. A szitakötő csoportban, ahol nagycsoportosok pakolták el épp a reggelis tányérokat, festékek kerülnek az asztalra, méghozzá muffinsütőbe nyomva, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Aki festene, csatlakozhat, aki inkább kis autót tologatna vagy babázna, azt is megteheti! Szélinger Heni, mint egy tyúkanyó, úgy rendezgeti a gyerekeket, akinek kedve van, kipróbálhatja, milyen lehetett Van Goghnak megfesteni az égboltot. A foglalkozás nem kötelező, de egy szék sem marad üres, nyolc kisgyerek ül le az asztalhoz, és ámulattal nézik a festményt, amit egy idáig számukra ismeretlen holland festő készített. „Ezt egy mesekönyvből szedted ki?” – kotnyeleskedik Zsombi, amint meglátja.„Csillagos éj a címe, és ez egy festmény. A festőt Vincent Van Goghnak hívták, Hollandiában élt..” – mesél az óvónő.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video