Riportok

„Ledőlt a fal a közös álmaink előtt”

Mókás kalandnak indult, de önmagukkal és az elemekkel is kemény csatát kellett vívni azoknak a szerelmeseknek, akik A Fal című vetélkedőben szálltak harcba a milliókért. 14 739 110– végül forintra pontosan ennyi ütötte a markukat, ami a közös jövőjüket is örökre megváltoztatja.
a fal b. molnár márk csizmadia ádám játék nyeremény rtl klub takács szandra vetélkedő

Mennyei illatok szállnak a magasba Terézváros egyik takaros albérletében. Mindez annak a Takács Szandrának a jóvoltából, aki a kedd esti, A Fal című műsorból lehet ismerős az olvasók előtt. Ám amíg ott azon izgulhatott, hogy szerelme aláírja-e a szerződést, most a vacsora – vagyis a húsleves és a csirkepaprikás nokedlivel – sorsa a tét, ami – bármennyire is furcsán hangzik – legalább annyit nyom a latba a közös jövőjüket illetően, mint a csaknem 15 milliós nyeremény, amit végül a tévében zsebeltek be. A cserfes lány egy Baranya megyei kis faluból, Magyarhertelendről hozta a főzőtudományát. Idestova négy éve az ország ezen sarkából sodorta a kalandvágy a fővárosba, ahol mindössze egy embert ismert. Pironkodva meséli, hogyan regisztrált akkor egy társkereső oldalra; pedig egyebek között ez kellett ahhoz, hogy most beszélgethessünk. „Azonnal kiszúrtam magamnak a »pestfriss« szépséget. Gondoltam is magamban: gyere csak őzikeszemű lány, majd én megmutatom neked, mi a módi errefelé” – idézi fel nevetve a pillanatot Csizmadia Ádám, ami persze csak mostanra ennyire mókás. Az első pár hónapban ugyanis jócskán benne volt a pakliban, hogy csak barátság szövődik a fiatalok ismerkedéséből. „Aztán kaptam egy meglepő ajánlatot: kössünk fogadást. Ha Ádám nyer egy ügyességi játékban, szorosabbra fűzzük a viszonyunkat, ha én, akkor egy vacsorával kell beérnie” – avat be nevetve történetük alakulásába a nyertes Szandra, aki szó szerint megfőzte magának a férfit: „Hiába 4 óra az elkészítése, csodás ossobuccót kaptam; ráadásul ehhez nutellás tiramisu és kacsamájterrine is járt” – meséli büszkén Ádám. „Én pedig olyan bókot kaptam cserébe, hogy nem lett volna szívem többé nemet mondani neki” – vágja rá a karakán lány.

„Azt szégyelltem volna…”

Aztán néhány hónappal ezelőtt egy estén a párja a kanapén ülve újra egy nagy kérdést tett fel neki: jelentkezzenek az RTL Klub vetélkedőjébe: A Falba. „Ádám imád szerepelni; iskolásként zongorázott is – ha csak teheti azóta is a középpontban van. Bár anno éppen ez fogott meg benne, én csak azt a felhajtást szeretem, amit ő okoz körülöttem – magyarázza a lány. – Bevallom, kellett győzködnie, de végül belementem. Gondoltam, a válogatón úgy is sokan lesznek – mondja nevetve Szandra. De nem így történt! – Hiába volt 8 ezer fölötti a sorszámunk, néhány napra rá csörgött a telefon: harcba szállhatunk a milliókért; menjünk játszani!” Itt kezdődött a neheze, hiszen végül Szandra maradt kint Sebestyén Balázzsal, Ádámot pedig hermetikusan elzárták a világtól és tőle, egy kapszulába. Amíg a lánynak odakint a lámpa-láz, nagydumás párjának bent a magány lett a legnagyobb ellensége. „Bár a kaland és nem elsősorban a pénz kedvért vágtunk bele; az alatt az idő alatt, amit egyedül töltöttem, elszállt minden vakmerőségem. Próbáltunk felkészülni a kihívásra, de hiába beszéltük meg előre, hogy elfogadom-e majd az szerződést a végén; mire odáig jutottunk már a nevemben sem voltam biztos – meséli Ádám. – Építőmérnök a szakmám, de még az egyszerű mértékegység-átváltás is megizzasztott.” Szandra közben odakint bűvölte a labdákat, amiket volt olyan pillanat, hogy 20 millió fölé zsonglőrködött, amiből a végére csaknem 15 meg is maradt. „Innentől Ádám kezében volt a sorsunk. Ha elfogadja a szerződést – amiről csak én tudtam, hogy a tizede annak, amit kint gyűjtöttem, akkor hatalmasat bukunk; ha viszont marad az eredeti döntésünknél, az utolsó fal is ledől a közös álmaink előtt…”

„A legjobb munka lesz a világon”

Utóbbi történt; a szerelmesek végül 14 739 110 forintot nyertek. „A legnagyobb nyeremény mégis az, hogy ebből az összegből a kapcsolatunk is újabb szintre emelkedhet – mondja vidáman Ádám. – Mindketten kertes házból költöztünk a fővárosba, és az volt az álmunk, hogy ilyenbe is térjünk vissza; de közösen. A kezdő tőkénk már megvan hozzá, ha pedig bútort is akarunk, maximum jelentkezünk A Konyhafőnökbe is. Mit szólsz hozzá, kedvesem?”

A magyar Gladiátor

A szerelmesek megismerkedésük óta évente egyszer, Valentin-napon meglátogatják a főváros egyik legpatinásabb éttermét, ahol a második alkalommal – 365 nap eltérés ide-vagy oda – felismerte a férfit a főpincér. „Pontosabban csak részben, hiszen kiderült, azért emlékezett ránk olyan élesen, mert szerinte hasonlítok Russel Crow-ra” – neveti el magát Ádám, amire párja is elmosolyodik. „Nekem bőven elég, hogy tudom, értem oroszlánokkal is harcolnál, ha kell” – jön a válasz.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete