Sztárok

Ma is spórol Tabáni István: A fiaimnak megveszem a fagyit, de magamra alig költök

Már 13 éve, hogy megnyerte a Csillag születik című tehetségkutató műsort. Időközben megnősült, és két gyerek apukája lett. Kíváncsiak voltunk, mi újság most az énekessel.

Szerencsés embernek tartja magát, hiszen abból él, amit szeret csinálni. A korábban múzeumi teremőrként is dolgozó énekes úgy érzi, a színpadon tud igazán kibontakozni.

– A saját dalaimon kívül továbbra is énekelek Máté Péter- és Queen-feldolgozásokat a fellépéseimen. Ősszel pedig megzenésített Ady Endre-verseket fogok előadni több alkalommal egy szimfonikus zenekarral. Szerencsére van annyi koncertem, hogy eltartsam a családomat. Persze nem kell luxusszínvonalra gondolni, átlagosan élünk – meséli István, aki feleségével, Csillával együtt mindig ügyesen és beosztóan kezelte a pénzügyeit.

Dinós könyvekből olvas mesét

– Nem dohányzom, nem járok el bulizni a haverokkal, nem szerencsejátékozom. Amióta éneklésből élek, törekedtem arra, hogy legyen félretett pénzem, hogy egyről a kettőre jussak. A gyerekek születése óta leginkább rájuk költünk, előtte pedig Csillával megvettük az első saját otthonunkat. Korábban mi is albérletben kezdtük a közös életünket, most egy kellemes budai lakásban lakunk. A fia­ink miatt fontosnak tartottuk, hogy sok zöld legyen a környéken, és játszótér, mivel mindketten igencsak aktívak, nehéz lekötni a figyelmüket.

Nataniel négyéves, Noel másfél. Jelenleg az óvodában szünet van, így a gyerekekre a szülők vigyáznak.

– Csillának óriási türelme van hozzájuk, de én is igyekszem sokat foglalkozni velük. Tegnap állatkertben voltunk, holnap játszóházba megyünk, szinte minden napra van valami program. Lefekvés előtt pedig dinós könyvekből olvasok mesét nekik – sorolja István.

Az új inget vissza-teszi a polcra

A 44 éves családapa is érzi a pénztárcáján, hogy az utóbbi hónapokban nagyon megnőttek a ki­adások, ami tegnap elég volt, most kevésnek bizonyul.

– A fiaimnak meg­veszem az új ruhát, a játékot vagy a fagyit, de magamra már alig költök. Többször előfordult, hogy bementem egy üzletbe, felpróbáltam egy nekem tetsző inget, de visszatettem az állványra. Azzal nyugtatom magam, hogy ráérek megvásárolni később, amikor akciós lesz. De ha nem veszek új dolgot, akkor sem történik semmi, a saját igényeim­ről szívesen lemondok. Ezzel szemben a gyerekeknek nem akarok nemet mondani, pedig még egy sima városi séta is néha több ezer forintba kerül. Elég csak elmenni egy pékség előtt, ahonnan édes illat terjeng… – teszi hozzá nevetve.

Hat éve volt az esküvőjük

István számára a felesége és a gyerekek öröme a legfontosabb. Csillát hat évvel ezelőtt vette feleségül, de valójában már 2010 óta együtt vannak. A csinos nő még a Csillag születikben szerette meg az énekest. Látta Istvánt a tévében, és elhatározta, hogy személyesen is megismeri. Elment egy fellépésére, és az előadás után bemutatkozott neki.

– Rögtön megtetszett Csilla kedvessége és szerénysége. Randevúra hívtam, és nagyon hamar kiderült, hogy együtt képzeljük el a jövőnket.

A pár a városligeti Jáki kápolnában fogadott örök hűséget. Nem csináltak médiaeseményt a ceremó­niából, csak a családtagokat, barátokat hívták meg.

– Sosem akartam a bulvárhírek állandó szereplője lenni. Szerencsére Csilla sem igényelte a felhajtást, és a mai napig a háttérben teszi a dolgát. Korábban voltak menedzse­reim, de az utolsó nem képviselte megfelelően az érdekeimet, ezért most már évek óta a feleségem szervezi a fellépéseimet. Maximálisan megbízom benne. Ráadásul jogi végzettségű, így a szerződések elkészítéséhez is ért.

Az elmúlt időszakban kevesebbet volt látható a tévében és az újságokban, de István szerint ezzel sincs gond.

– Nem hívogatom a szerkesztőket, az újságírókat, hogy foglalkozzanak velem. Ha valakinek eszébe jutok, akkor szívesen nyilatkozom, de nem szeretnék a csapból is folyni.

István a médianyilvánosságtól távol is elégedett a sorsával.

– Minden megadatott, amiről fiatalon álmodoztam. Odaadó feleség, két gyerek, népszerűség. Nem akarok telhetetlen lenni, jó életem van.

Képek: Toroczkay Csaba, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete