Lélek Sztárok

Szomorú hírt közölt Oszter Sándor özvegye: eladja, amit a színész élete munkájával épített fel

A Kossuth-díjas színész tavaly októberben hunyt el, özvegye, Failoni Donatella nem tud tovább várni.

Szomorú hírt közölt Facebook-oldalán Failoni Donatella – szúrta ki a Meglepetés.hu Oszter Sándor özvegye majdnem egy évvel szeretett férje halála után úgy döntött, megválik közös otthonuktól. A diósjenői villa a színész álma volt, ám a helyieknek már évek óta szúrta a szemét. Mint emlékezetes, Oszter egy tavat ásatott az olasz stílusú vadászkastély kertjébe, amihez a helyi patak vizét használta. Csakhogy amíg az ő tava töltődött, a közeli Jenői-tó, és benne a 2017-ben  6-700 millió forint értékű a halállomány pusztult, ugyanis nem jutott vízhez.

Oszter és felesége a tó építése előtt már megpróbált megválni a kastélytól, hirdették is, 2010-ben 750 millió forintot kértek volna érte, aztán akkor meggondolták magukat, vagy nem akadt rá vevő, így végül az ő tulajdonukban maradt. A két és fél hektáron levő épületegyütteshez medence, állattelep és harminc hektár erdő is tartozik, a ház pedig minden lakóhelyiségével ötszáz négyzetméter lakóterületű.

A falakat mindenütt vadászati relikviák, képek díszítik, és mivel Oszter Sándor nagy boros volt, a borospincében muzeális palackokat is őrzött.

Az Oszter halála után megjelent cikkek szerint egyébként a birtokot lányára, Oszter Alexandrára és unokájára, Hunorra hagyta volna a színész, ám mivel nem írt végrendeletet, az özvegy rendelkezik a hagyaték fölött.

Képek: Central Médiacsoport Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete