Lélek Sztárok

Elvonó mentette meg a haláltól az alkoholista Vastag Csabát: „Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam”

Vastag Csaba sokáig úgy élte az életét, ahogy egy igazi rocksztár: egyik buli a másik után, alkoholmámor töltötte ki a mindennapjait. Az átmulatott éjszakák kínjait „gyógysörökkel” enyhítette napközben.

A népszerű énekes, az X-Faktor korábbi győztese évekig küzdött a démonaival, ám még idejében felismerte a problémát és változtatott.

„Az alkoholfüggőség határán voltam. Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. Egy koncert után mondta nekem egy orvos, ha nem megyek haza, és folytatom aznap az ivást, végem van. 20 éves koromban úgy voltam vele, hogy maximum 30 éves koromig akarok élni, mert ezt az életvitelt nem lehet sokáig csinálni. Aztán 29 évesen ez a kép már nem volt ennyire vonzó. Sok-sok próbálkozásom volt a normális élet felé, volt, hogy hónapokig nem ittam semmit” – magyarázta Csaba a műsorvezetőnek a Frizbi Hajdú Péterrel legújabb adásának felvételén, amely pénteken este 19 órától elérhető a Frizbi TV YouTube-csatornáján. Ott elhangzott szavait a Blikk idézte.

A műsorvezető és az énekes korábban együtt is ittak, Csaba pedig kendőzetlen őszinteséggel vallotta be, hogy megpróbált túltenni Hajdún az italozás alkalmával. Elárulta, hogy az alkoholizálást mindig egyfajta versenynek fogta fel, ha pedig valami nem sikerült, szintén a piában keresett vigaszt.

„Az alkohol maga nem vonz, de a piálást sportként műveltem sok éven keresztül. Inkább a másnaposságot nem bírtam, és rájöttem, ha megiszom ezt-azt, jobban leszek. Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam. Mindig volt rá indok, mindig történt valami. Volt egy műsor, a Nagy Duett, ahol ötödikek lettünk. Én az utána következő három hétre nem is emlékszem… Pszichológushoz kellett járnom, mert ez a probléma a hétköznapjaim kárára ment. Én akartam lenni a leggyorsabb, én akartam a legtöbbet inni” – sóhajtott a zenész, aki szerencsére ma már túl van ezen az időszakon.

„A lehetőséget meghagytam, hogy ihassak. Meg tudom számolni, hányszor ittam az elmúlt két évben. Nemrég a feleségem kérése volt, hogy rúgjak be. Szerintem kíváncsi volt, hogyan viselkedem akkor. Koncerten voltunk, sorra hozta nekem a hideg söröket. Huszonkettőnél hagytuk abba a számolást, és semmi bajom nem volt” – mondta.

Fotó: RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete