Lélek Sztárok

Ilyen egy igazi nagymama: Bódi Margó éjjel kettőkor is palacsintát süt az unokáinak

Az énekesnőnek öt unokája van és nincs olyan kérés, amit ne teljesítene nekik.

Bódi Margónak öt unokája van, a legkisebb, Lilien most a család szeme-fénye.

„Olyan kis talpraesett és ügyes. A sütés-főzés iránt is magától kezdett el érdeklődni. Amikor Lilien nálunk volt, látta, hogy teszek-veszek a konyhában, ő pedig nem a babájával játszott, hanem odajött hozzám, és azt figyelte, hogyan készítem az ebédet. El is határoztam, hogy megtanítom neki a hagyományainkat, felkészítem arra, hogy mi a feladata egy szép roma lánynak.”

Margó annak idején, Guszti édesanyjától, Boriska mamától tanulta meg, hogy milyen egy szorgalmas háziasszony. Most ő adja át a stafétát Liliennek. „Kilencéves voltam, amikor az édesanyám meghalt. Guszti 14 éves koromban szöktetett meg otthonról, a családjukhoz kerültem. A férjem anyukája tanított meg mindenre. Boriska mamától lestem el, hogy mi egy tisztességes roma asszony feladata. Főzés, mosás, takarítás, bevásárlás” – meséli Margó.

Az énekesnő jó menyecskének bizonyult, mert a mai napig mindent úgy csinál, ahogy az elődök megtanították neki. „Guszti dolga, hogy pénzt keressen, gondoskodjon rólunk, az enyém, hogy vezessem a háztartást, gyereket neveljek és kiszolgáljam a férjemet. Olyan nálunk nem fordulhatott elő, hogy ha valamelyik unokám éjjel kettőkor felébresztett, hogy kakaós palacsintát enne, én ne keltem volna ki az ágyból, és ne sütöttem volna néhány darabot. Nem is tudnék visszaaludni, ha nem teljesíteném a férjem, a gyerekeim vagy az unokáim kívánságát” – mondja az ötszörös nagymama.

Fotó: Bognár Bogi, privát • smink: Tihanyi Nóra • Haj: Szabó Lilla • stylist: Vadas Mariann

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete