Lélek Sztárok

Megszakad a szív: ezekre a szerepekre még vágyott Galambos Erzsi

Túl a kilencvenen is voltak beteljesületlen szerepálmai Galambos Erzsinek. A november 16-án, 91 esztendősen elhunyt színművésznővel tavaly októberben készített interjút Abaházi Csaba a Retro Rádióban.

„Prózában szeretnék még egy Molière-t eljátszani, ami sok szöveg. A Csárdáskirálynőből a Cecíliát még azért elénekelném, hogy ‘Hajmásy Péter, Hajmásy Pál..’ Egy kicsit úttörő is szeretnék lenni, mert nekem is százezer bajom van. De egyszerűen nem adom meg magam, nem akarom megadni magam. Ha rosszul érzem magam, bezárkózom és verem a fejem a falba, hogy ez hülyeség, lépjek rajta túl. El kell menni orvoshoz, aki segít” – fogalmazott tavaly októberben a művésznő, akivel legutóbb a csákvári Rátonyi Színház egyik összejövetelén találkozott a Blikk.

Hozzátette: a régi szerepeit új színészekkel már nem tudta megnézni, képtelen volt rá. Az igazi büszkeség viszont az volt számára, amikor az unokájával végigsétálhatott a Halhatatlanok Társulatának utcáján.

„Rengeteg kitüntetésem van, tényleg rengeteg. Ha ma kapnék díjat, ugyanúgy örülnék neki. Amikor elmegyek az Operettszínház előtt és fogom az unokám kezét, megmutatva neki, hogy nézd, itt a nagymamád lábnyoma, az fantasztikus dolog!” – mondta Galambos Erzsi.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete