Sztár

Korhatártalanul Endrei Judittal: Már megint fogyózom…

De milyen gyarló az ember, vagyis én! Amikor elengedtem magam, megjelent az első egy-két kiló plusz.

Amióta az eszemet tudom, súlyfelesleggel küszködöm. Az elmúlt évtizedek során rengeteg „biztos módszert” és „csodaszert” kipróbáltam, sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel. Végigettem – micsoda ellentmondás – különféle diétás étrendeket, orvosok által ajánlott, olykor meg éppen tiltott „bogyókat” szedtem. Lelkesen kortyolgattam az eper-, csoki-, vaníliaízű porokból készült italokat – és mondhatnám, semmi eredmény. Na jó, néha azért elmozdult a mérleg nyelve lefelé, de addig a pontig sohasem jutott el, amivel elégedett lettem volna. Pedig soha nem vágytam manökenalkatra. Ez a „súlyos” állapot csak fokozódott a lányaim születése után. Állandóan fogyókúráztam. Otthon és vendégségben mindig hangoztattam, „most diétázom”, vagy kicsit viccesebben „jellemkúrán vagyok”. Mégsem fogytam egy grammot sem. De hogy is fogytam volna?! Hiszen amit a gyerekek meghagytak, azt én megettem, talán a „semmi ne vesszen kárba” reflex miatt. Oly sokszor megtörtént, hogy hétfőn elkezdtem a diétát, a hét közepén elgyengültem, a hétvégét pedig dőzsöléssel töltöttem, hiszen hétfőn úgyis elkezdem a fogyókúrát. Ugye sokaknak ismerős?

Időnként azért sikerrel jártam, mert át tudtam kapcsolni az agyamat. Nem túl elegánsan hangzik, de eredményt hozott, mert rájöttem, hogy a bogyók és porok csak ideig-óráig segítenek. Ha nem valódi, mélyről jövő az elhatározás, akkor gyorsan feladom. Négy éve óriási sikerélményt jelentett, hogy 13 kilótól megszabadultam. Jelentősen kellett csökkenteni a szénhidrátot, megemelni a fehérjét, és nem volt szabad éhesnek lenni. Nagyon tudatosan kezdtem étkezni, sőt már bevásárolni is.

De milyen gyarló az ember, vagyis én! Amikor elengedtem magam, megjelent az első egy-két kiló plusz. Ó, gondoltam, ezt könnyen leadom! Majd amikor már 7-8 kiló plusznál tartottam, nemcsak a tükör, de a lábaim is jeleztek. És akkor elkezdődött a „próbáljunk” lefogyni időszak. De a próbálkozás nem hoz eredményt, a „csinálás” az, ami célra vezet. Elővettem újra ezt az étrendet, és már jelzett a mérleg, hogy jó nyomon vagyok. Persze tudom, a valódi életmódváltás lenne az igazi, és nem a  kampányfogyás. Már csak az egészségem miatt is!

Szeretettel: Judit

Endrei Judit többi írását ide kattintva tudja elolvasni.