Sztár

Igazi szerelemgyerek volt Hajdu Steve: „Nem akartak, de becsúsztam”

A színésznek van egy tíz évvel idősebb bátyja. A szülei már nem gondoltak gyermekvállalásra, amikor jött István.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Megkérdeztük Steve-et, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesapja, amikor annyi idős volt, mint ő.

„A karakterünk hasonló”

„Az arcom, a karakterem tiszta apám, én azonban nehezebb vagyok. Mindig mackós alkatú voltam, nincs az a diéta, amitől jelentősen le tudnék fogyni.”

„Buszsofőrként dolgozott”

„Apukám nyugdíjaskoráig buszsofőrként dolgozott. Hortobágyon az állami gazdaság mezőgazdasági munkásait szállította. A nyári szünetben vitt magával, mellette utaztam. Reggel kiszállítottuk a melósokat, és délutánig vártuk, hogy végezzenek. Kissrácként felnéztem rá, arról fantáziáltam, hogy én is buszsofőr leszek.”

Hajdú Steve édesapja, Albert

„Ápoltan ült a volán mögé”

„Amikor apukám munkába ment, igyekezett mindig ápoltan, pedánsan kinézni. Frissen vasalt, ropogós ingéhez nyakkendőt kötött, szövetnadrágot húzott. Folyamatosan ügyelt a busz tisztaságára, maga sikálta, polírozta a padlóját. Én is igényes vagyok a környezetemre. Sosem tudnék szakadt vagy agyonmosott ingben, nadrágban járni.”

Nyúlpaprikás vacsorára

„Gyerekkoromban rengeteg nyúlpaprikást ettünk, mivel ősszel vadnyúlinvázió volt, és az apám úgy tudta az útra kiszaladó nyulakat a buszával fenékbe billenteni, hogy utána tucat számra kapdostuk el őket. Amikor hazavittük az állatokat, paprikás készült belőlük! Ma is szeretem a vadételeket, és jól főzök. Ezt otthon tanultam.”

„Nem akartak, de becsúsztam”

„Kései gyerek vagyok: apukám 40 éves volt, amikor születtem, tehát kb. annyi, amennyi most én. Van egy nálam tíz évvel idősebb bátyám, Albert. A szüleim már nem akartak, mégis »becsúsztam«. Igazi szerelemgyerek vagyok! Sajnos nekem még nincs gyerekem, de a feleségemmel már nagyon tervezzük.”

„Tőle tanultam vezetni”

„Apukám minden létező járműre szerzett jogosítványt. Másodállásban oktatott is. Ha segítettem neki lemosni az autót, elvitt kocsikázni. 12 évesen megtanított vezetni, de csak jóval később lett jogosítványom, mert autóra sokáig nem tellett.”

A humor atyai örökség

„Jó kedélyű család vagyunk, nem emlékszem arra, hogy bárki sótlan vagy depressziós lett volna. Humor tekintetében én apukám nyomába se érek, mindig megnevettet!”

Fotó: archív