Öt évvel ezelőtt, december 29-én a Kisüzem nevű étterem szakácsa, Róder András felháborodásában kiabálni kezdett, hogy miért dobnak ki ennyi értékes alapanyagot, holott ezt mind megehetnék, akik éhesek! „Bandi azt tapasztalta, hogy mennyire sok pénzt költenek az emberek kajára, piára, miközben akár egy sör árából is kiadós, húsos ételt lehetne készíteni azok számára, akik éhesek. Összeálltak a haverok, első alkalommal ők finanszírozták az első fazéknyi ebédet” – így indult a Heti betevő nevű civil kezdeményezés. Pesti belvárosi értelmiségi társaságból verbuválódott a vezetőség, de ma már nemcsak a VIII. kerületben, hanem Székesfehérváron, Pécsen és Makón is osztanak magas gasztronómiai szinten megfőzött ételeket rászorulóknak. Helvei Andreával, Nagy Emesével és Pataki Gáborral arról beszélgetünk: miképpen lehet segíteni másokon?
Folytatás a Meglepetés magazinban!