Címlapsztori Sztár

Családról és kis házikóról álmodozik Gubik Petra: „A magánéletemben most minden úgy jó, ahogy van”

Tavaly megnyerte a Sztárban Sztár kilencedik szériáját, idén visszatért a műsorba. A színésznő emellett színházi főszerepére készül, önálló zenés estjét viszi minél több helyre, és arra is ügyel, hogy maradjon ideje a szeretteire.

Elhivatottságát és maximalizmusát szüleitől örökölte, akikkel a mai napig nagyon szoros a kapcsolata.

„Izgalmas kihívás visszatérni a műsorba, már csak abból adódóan is, hogy mivel már egyszer végigcsináltam, pontosan tudom, mennyi felkészüléssel és energiával jár. Kicsit olyan érzés, mintha a kedvenc sorozatom második évada tért volna vissza, azzal a különbséggel, hogy szerepelek benne. Szeretem feszegetni a határaimat, és még mindig képes vagyok izgulni, mielőtt színpadra lépek, de ez nálam azt jelenti, hogy fontos számomra a feladat, és igyekszem a legjobb formámat hozni. Ez tényleg kihívás. De az is szempont, ha már sokat dolgozom, a televízión keresztül legalább eljuthatok a nagyszüleimhez, mert sajnos őket ritkábban látom” – árulja el Petra.

Szüleire mindig számíthat

Olyan típus, aki bármibe is kezd, minden energiáját beleteszi.

„Ez valószínűleg transzgenerációs örökség, a felmenőimtől is ezt láttam. Hiszek abban, hogy a gyerekkor olyan, mint egy térkép, visszavezet bizonyos jellemvonásokhoz, kihat a felnőttkorra és hatással van a személyiségünkre is. Szerencsésnek tartom magam, mert nagyon szép gyerekkorom volt, a mai napig abból töltekezem, ha hazamegyek a szüleimhez Ajakra. A családunk összetartó, és bár nem szakmabeliek, mindig megbeszéljük a fontos dolgokat. Ha döntéshelyzetben vagyok, elmondják a véleményüket, de mindig hangsúlyozzák, hogy a végső határozatot nekem kell meghoznom. Jó érzés, hogy bármikor számíthatok rájuk, és bátran fordulhatok hozzájuk tanácsért. A szüleim mindig nyitottak voltak a művészetemre, sosem mondták, hogy keressek kézzel foghatóbb szakmát, nem korlátoztak, hanem szárnyakat adtak. Sok buktató van a világban, de ilyen szerető háttérrel könnyebb volt rátalálnom az utamra. Óriási kincs, hogy ilyen családom van” – meséli a színésznő, aki szüleitől számos útra­valót kapott.

Apukám sokszor azt mondta, először tegyek le valamit az asztalra, ezért mindig első a munka, csakis azután jöhet a szórakozás, de ugyanígy vagyok a véleménynyilvánítással is: alaposan átgondolom a mondandóm, mielőtt megszólalok. Megtanultam, hogy mindennek két oldala van, nem lehet tudni, hogy a másik ember miért viselkedik, úgy, ahogy, ezért igyekszem elfogadó és empatikus lenni.”

Testvérei mellett biztonságban volt

Két fiútestvére van, egy öccse és egy bátyja.

„A testvéreim mindig védelmeztek, ezért bárhová mentem, biztonságban éreztem magam. A nyolcadikos bankett után egy olyan buliba hívtak meg, ahová gimnazisták jártak. A barátnőim mind elmehettek, de engem csak azzal a feltétellel engedtek el a szüleim, ha a bátyám is velem jön. Neki viszont esze ágában sem volt menni, így én is otthon maradtam. Akkor rosszul esett, hogy nem mehettem, ma már tudom, hogy semmiről nem maradtam le. Egészséges keretek között azt csinálhattam, amit szerettem volna, de azért volt kontroll, amiért ma már hálás vagyok. A tesóimmal a mai napig szoros a kapcsolatunk, igyekszünk egymás életében részt venni. Jó érzés volt, hogy a Sztárban Sztár All Stars első adása után összejött a család, nagyon sok energiát adnak az ilyen pillanatok” – meséli Petra, akit az elmúlt egy évben magával sodortak az események.

„Számos új feladat talált meg, ami visszaigazolás, hogy jó úton haladok. Nehéz a mai világban önazonosnak maradni, ezért is tartom fontosnak, hogy ne felejtsem el, honnan jöttem, hova tartok és higgyek magamban. Igyekszem a jóra összpontosítani és a szépből táplálkozni, a kritikát pedig a helyén kezelni.”

A Körös partján töltődött fel

A feladatai mellett nem sok ideje jut kikapcsolódásra.

„Igyekszem pár havonta kisebb utazásokat beiktatni, jóleső egy kicsit eltávolodni, töltekezni, és a munka is könnyebben megy, ha tudom, hogy utána kikapcsolódhatok. Bár logisztikát igényel, de ki lehet sakkozni. Tavasszal például Máltán voltunk, aztán Milánóban, de arra is volt példa, amikor Szarvason koncerteztem, a családom velem tartott, és kibéreltünk a Körös partján egy házikót. Bár esténként előadásaim voltak, olyan jó érzés volt napközben a szeretteimmel lenni” – meséli a színésznő, aki fontosnak tartja az együtt töltött minőségi időt.

„Munka terén bőven van megvalósításra váró álmom, de mostanában arról ábrándozom, hogy elutazom valahová egy hónapra, és csak felfedezek. Nagy vágyam a filmezés, bízom benne, hogy bevonzom, és eljön majd az én időm. A magánéletemben most minden úgy jó, ahogy van, de egyszer én is szeretnék egy kis házikót és családot. Majd jön, amikor itt az ideje.”

Saját verseit szavalja

Leszerződött a Játékszínnel, ahol több darabban is szerepet kapott. „Jó érzés társulathoz tartozni. Októberben mutatjuk be a Lány a vonaton című darabot, év végén pedig a Da Vinci-kódot, amelyben főszerepet játszom. A színház mellett viszem az önálló koncertestemet Mi van a zsebemben? címmel, amelyen a saját dalaim mellett, a verseimet is bemutathatom.”

Fotó: Schumy Csaba