Goji bogyó – az antioxidánsok császára
A világon a második olyan gyümölcs, amely a legtöbb C-vitamint tartalmazza. Emellett tele van B-vitaminnal, sok aminosavat, ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, erősíti az immunrendszert.
Nagyon könnyen nevelhető növény, hiszen bármilyen talajon megél, nem igényel tápoldatot, sőt növényvédő szereket sem. Ha szeretnénk kicsírázatni a magokat, akkor tegyük őket virágföldbe, úgy egy centis mélységben. Öntözgessük három napig, és körülbelül két hét alatt kicsírázik.
Ültetés után a növény gyorsan növekedni kezd, és akár a 3-4 méteres magasságot is elérheti. Már az ültetéstől számított 2-3 éven belül meghozhatja az első termését. A gyümölcse nyár végén, ősz elején érik, és akkor kell begyűjteni, amikor már narancssárgára színeződött, és édessé vált a bogyók íze.
fotó: pexels