Hozzávalók:
✔ 35 dkg liszt
✔ 1 csomag sütőpor
✔ 20 dkg zsír
✔ 1 citrom reszelt héja
✔ csipetnyi őrölt fahéj
✔ fél csomag vaníliás cukor
✔ 10 dkg porcukor
✔ 1 tojás
✔ 5-6 dkg mazsola
a tetejére:
✔ 15 dkg darált dió
✔ 15 dkg cukor
✔ 1 kanál kakaó
✔ 3 tojás fehérje
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a porcukorral, majd összegyúrjuk a zsírral és a tojással. A tésztát zsírozott tepsibe simítjuk, hogy kisujjnyi vastagon terüljön el. Rászórjuk a mazsolát, és belenyomkodjuk a tésztába.
Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben nem teljesen készre sütjük. A sárgára sült tészta tetejére a következő habot rakjuk rá: a darált diót a cukorral, a kakaóval és a tojások fehérjével felverjük, a süteményt egyenletesen bevonjuk a habbal, majd visszatoljuk a meleg sütőbe, és teljesen átsütjük. Kockára vágva kínáljuk.
Fotó: archív