Konyha

Utál halat pucolni? Zseniális módszer menti meg a háziasszonyokat karácsonykor

Halat pucolni nem mindenki szeret. Sok háziasszony például kifejezetten utálja, mert nem túl gusztusos folyamat. Ráadásul az egész konyha tele lesz pikkellyel, pláne kétbalkezes az ember.
halpucolás egyszerűen répával

Találtunk viszont egy új módszer, ami ugyan nem forradalmasítja a halpucolást, de legalább szórakoztatóvá teszi a folyamatot. Ráadásul azt mondják, hogy a halszag eltüntetésében is segít. De miről is van szó pontosan?

Végy egy halat, és egy HATALMAS répát, azt srégen vágd ketté, majd vedd a kezedbe, és már kezdődhet is a halpucolás. Igen, a répával!

Egy séf a YouTube-on kipróbálta a módszert, és működik, bár azt nem tudjuk, hogy miért jobb a répa a késnél. De miért is lenne fura a répa egy olyan világban, ahol fagyival fogják a halakat a Dunából?

Halvacsora halszag nélkül

Mindjárt itt a karácsony, és az ünnepi menü elengedhetetlen része a hagyma vagy éppen a hal, és ezek erős szagától bizony nem könnyű megszabadulni. Ha viszont a mosogatóvízbe egy kis ecetet öntünk, vagy mosogatás előtt átdörgöljük citromlével a késeket, villákat, kanalakat, egy perc alatt eltűnik a kellemetlen illat.

Persze, egy alapos szellőztetés sem árt. Ha bírjuk, főzés közen legyen bukóra nyitva az ablak, ha pedig végeztünk, még tálalás előtt csináljuk egy pár perces kereszthuzatot.

A kezünkön szintén a citromlé segít. Ha mosogatás után is halszagú maradt, egy fél citrommal dörzsöljük át.

halpucolás egyszerűen répával

Forrás

Fotó: gettyimages