Találtunk viszont egy új módszer, ami ugyan nem forradalmasítja a halpucolást, de legalább szórakoztatóvá teszi a folyamatot. Ráadásul azt mondják, hogy a halszag eltüntetésében is segít. De miről is van szó pontosan?
Végy egy halat, és egy HATALMAS répát, azt srégen vágd ketté, majd vedd a kezedbe, és már kezdődhet is a halpucolás. Igen, a répával!
Egy séf a YouTube-on kipróbálta a módszert, és működik, bár azt nem tudjuk, hogy miért jobb a répa a késnél. De miért is lenne fura a répa egy olyan világban, ahol fagyival fogják a halakat a Dunából?
Halvacsora halszag nélkül
Mindjárt itt a karácsony, és az ünnepi menü elengedhetetlen része a hagyma vagy éppen a hal, és ezek erős szagától bizony nem könnyű megszabadulni. Ha viszont a mosogatóvízbe egy kis ecetet öntünk, vagy mosogatás előtt átdörgöljük citromlével a késeket, villákat, kanalakat, egy perc alatt eltűnik a kellemetlen illat.
Persze, egy alapos szellőztetés sem árt. Ha bírjuk, főzés közen legyen bukóra nyitva az ablak, ha pedig végeztünk, még tálalás előtt csináljuk egy pár perces kereszthuzatot.
A kezünkön szintén a citromlé segít. Ha mosogatás után is halszagú maradt, egy fél citrommal dörzsöljük át.
Fotó: gettyimages