Fehér csokis-babapiskótás epertorta (350 Ft egy szelet)
Hozzávalók 8 szelethez:
- 50 dkg eper
- 5 dl görög joghurt
- 5 dkg cukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg babapiskóta
- 2 tasak instant zselatin
- Folpackkal kibélelünk egy 20 centiméteres kapcsos tortaformát. 30 dkg epret a joghurttal és a cukorral együtt leturmixolunk.
- Elektromos habverővel hozzákeverjük a megolvasztott fehér csokoládét és a 2 tasak instant zselatint. A maradék epret vékonyan felszeleteljük.
- Az előkészített tortaforma aljára rakunk 1 réteg baba-piskótát, rásimítjuk az eperkrém 1/3-át, majd 1 sor epret helyezünk rá. Ugyanígy elkészítjük a többi réteget is. Szilárdulásig (legalább négy órára) a hűtőszekrénybe tesszük a tortát.
Ez is érdekelhet: A tökéletes rántott hús titka: így marad mindig ropogós a panír
Mascarponés eperfagylalt (180 Ft egy gombóc)

Hozzávalók 10 nagy gombóchoz:
- 40 dkg eper
- 30 dkg mascarpone
- 3 dl görög joghurt
- 20 dkg cukor
- A megtisztított epret apróra kockázzuk, lábosba tesszük a cukorral együtt, és 10 percig forralva főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Egy mély tálba kanalazzuk a kihűlt eperszirup 2/3 részét. Hozzáadjuk a mascarponét és a görög joghurtot, majd habverővel habosra keverjük a fagylaltalapot.
- Műanyag tálba szedjük a krémet, márványosan hozzákeverjük a maradék eperszirupot, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 4-5 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, majd gombócokra osztjuk a fagylaltot.
Eperhab pisztáciával (200 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
- 25 dkg eper + egy kevés a tálaláshoz
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg natúr pisztácia
- A megtisztított epret villával összetörjük, és egy mély tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojásfehérjéket, majd elektromos habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
- Poharakba szedjük a habot, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
- Durvára vágott pisztáciával megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.
Ez is érdekelhet: Legjobb barátok a tányéron: Grillezett zöldspárga-saláta eperrel
Fotók: Vrábel Kriszta