Konyha

Gyereknapi finomságok zamatos eperből: 3 édesség 350 forint alatt a legkisebbeknek

Ennek a piros, mosolygós gyümölcsnek egyetlen gyerek sem tud ellenállni. Készítsünk belőle finom desszerteket gyereknapra – olyan egyszerűen összedobhatók, hogy még mestercukrásznak sem kell lennünk hozzá.
Fehér csokis-babapiskótás epertorta

Fehér csokis-babapiskótás epertorta (350 Ft egy szelet)

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 50 dkg eper
  • 5 dl görög joghurt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 tasak instant zselatin
  1. Folpackkal kibélelünk egy 20 centiméteres kapcsos tortaformát. 30 dkg epret a joghurttal és a cukorral együtt leturmixolunk.
  2. Elektromos habverővel hozzákeverjük a megolvasztott fehér csokoládét és a 2 tasak instant zselatint. A maradék epret vékonyan felszeleteljük.
  3. Az előkészített tortaforma aljára rakunk 1 réteg baba-piskótát, rásimítjuk az eperkrém 1/3-át, majd 1 sor epret helyezünk rá. Ugyanígy elkészítjük a többi réteget is. Szilárdulásig (legalább négy órára) a hűtőszekrénybe tesszük a tortát.

Ez is érdekelhet: A tökéletes rántott hús titka: így marad mindig ropogós a panír

Mascarponés eperfagylalt (180 Ft egy gombóc)

Mascarponés eperfagylalt
Mascarponés eperfagylalt (180 Ft egy gombóc)

Hozzávalók 10 nagy gombóchoz:

  • 40 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl görög joghurt
  • 20 dkg cukor
  1. A megtisztított epret apróra kockázzuk, lábosba tesszük a cukorral együtt, és 10 percig forralva főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Egy mély tálba kanalazzuk a kihűlt eperszirup 2/3 részét. Hozzáadjuk a mascarponét és a görög joghurtot, majd habverővel habosra keverjük a fagylaltalapot.
  3. Műanyag tálba szedjük a krémet, márványosan hozzákeverjük a maradék eperszirupot, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 4-5 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, majd gombócokra osztjuk a fagylaltot.

Eperhab pisztáciával (200 Ft egy adag)

Eperhab pisztáciával
Eperhab pisztáciával (200 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
  • 25 dkg eper + egy kevés a tálaláshoz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg natúr pisztácia
  1. A megtisztított epret villával összetörjük, és egy mély tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojásfehérjéket, majd elektromos habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. Poharakba szedjük a habot, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
  3. Durvára vágott pisztáciával megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.

Ez is érdekelhet: Legjobb barátok a tányéron: Grillezett zöldspárga-saláta eperrel

Fotók: Vrábel Kriszta