Címlapsztori

Keveházi Krisztina: „Rettegtem, hogy elrabolják a lányom”

Az ország legismertebb balerinája ma már visszavonultan, édesanyaként éli a mindennapjait, de egyáltalán nem bánja, mert lánya, Jázmin nemzetközi karrierjének épp úgy örül, mintha a sajátja volna.
címlapsztori keveházi krisztina magyar sztárok sztárok

 

Nem nehéz elképzelni, mit érezhet egy édesanya, amikor tizenhat éves lánya egyszer csak felhívja egy távoli országból: „Anya, a repülőgépem lekéste a csatlakozást, és egyelőre fogalmam sincs, mikor, hogyan fogok Tajpejbe jutni.” Márpedig ez történt Keveházi Krisztinával alig néhány hónapja, amikor lánya, Jázmin egyedül vágott neki Ázsiának, ahol élete első nemzetközi modellmunkája várta. A balerina és férje korábban attól is idegenkedtek, hogy Jázmin egyáltalán modellként dolgozzon, azonban a lányuk úgy érezte, ez az ő útja, és épp olyan elszántan akarta járni, ahogyan annak idején édesanyja táncolt. Szülei végül úgy döntöttek, támogatják őt.

Széltől is óvta Jázmint

„Jázmin végül, hála az égnek, nem éjszakázott a reptéren, mert kis kitérővel ugyan, de kerítettek neki csatlakozást” – meséli nevetve Keveházi Krisztina, aki mai napig nehezen hiszi el, hogy elengedte a lányát erre az útra. „Én vagyok az az anyuka, aki a széltől is óvja a gyerekét – folytatja. – Általános iskola felsőben már a tanárnő szólt rám, hogy nem kellene Jázmint állandóan kísérgetnem, hoznom-vinnem, mert így sosem lesz önálló. Én azonban nagyon féltettem, mert annyira szép gyerek volt, valósággal rettegtem, hogy egyszer elrabolják. Olyan sok rémtörténetet hallani. A kislányom azonban egy idő után, a maga szelíd módján, de kikövetelte magának az önállóságot.”

„Már az első szavam is az volt, hogy egyedül – kapcsolódik be a beszélgetésbe Jázmin. – Pici koromtól kezdve mindent magamnak akartam megcsinálni, segítség nélkül megtanulni a dolgokat. Örültem, hogy a szüleim angol óvodába és két tannyelvű iskolába járattak, mert ennek köszönhetően sosem volt gondom külföldön. Épp ezért, amikor megtudtam, hogy hónapokig tartó modellmegbízásokat kaptam Ázsiában, mondtam anyának, hogy maradjon csak itthon a két kisöcsémmel nyugodtan, én majd megállom a helyem. Így is történt. Amikor például lekéstem a csatlakozást, elindultam a reptéren, és kiderítettem, hogyan juthatok minél hamarabb Tajpejbe. Mire anya igazán felidegesítette magát, már meg is oldódott az egész ügy.”

„Felnőtt módra dolgozik”

„Jázmin a nyár elején utazott el – meséli Krisztina. – Néhány hét múlva már annyira hiányzott, hogy az édesapjával kiutaztunk hozzá. Közvetlen közelről figyelhettük, hogy milyen türelmesen, felnőtthöz illő összeszedettséggel dolgozik. Amikor épp nem fotózták, vagy nem volt bemutató, együtt fedeztük fel Tajpejt, és valósággal a megszállottaivá váltunk az éjszakai piacoknak” – árulja el a balerina, aki lányával együtt elképedt, amikor kicsit komolyabban beleásta magát az ázsiai modellvilágba.
„Az ottani követelmények igen magasak – tudatja velünk Jázmin. – A szerződésem szerint például nem lehet egy árnyalattal sem barnább a bőröm, vagy nagyobb a testsúlyom, mint amikor kiválasztottak a munkára. A megrendelők hetente mérlegre állítottak bennünket, és aki hízott, annak levontak a pénzéből. Aki pedig siránkozott, hogy nem tetszik neki az ottani fodrászok által készített frizura, vagy bármi mással megakasztotta a munka menetét, az már mehetett is haza a következő héten. Kívülről az emberek nem is gondolnák, milyen kemény világ a modelleké. Tanév közben persze az iskola az első, de jövő nyáron nagyon szeretnék dolgozni Párizsban is.”

„Egy életre kiszerepeltem magam”

Krisztina örül, hogy a lánya nem csak a kifutók világában képzeli el a jövőjét.

„A kezdetektől igyekszem Jázminban tudatosítani, hogy a szépség múlandó, és ahogy telik az idő, mindig lesznek fiatalabb, gyönyörű lányok. Épp ezért, fontos, hogy több lábon álljon. Most azt mondja, orvos lesz vagy építész, de szerencsére ráér még eldönteni” – mondja a balerina, aki inkább tűnik a lánya nővérének, mint az anyukájának. Krisztina idén lett negyvenéves, és nagyon jól érzi magát a bőrében. Mint mondja, most látja igazán előnyeit annak, hogy fiatalon lett édesanya, mert így többek között együtt bulizhatott a lányával a Szigeten.

„Jázminnal mindig is különleges volt a kapcsolatunk, hiszen csak mi ketten vagyunk lányok a családban, és nagyon jól megértjük egymást – mondja Krisztina. – Örömmel figyelem, ahogy felnő, ahogy egyre inkább kibontakozik a tehetsége, és nagyon boldog vagyok, hogy sikeres. Ami pedig engem illet, én egy életre kiszerepeltem és kitáncoltam magam. A legnagyobb elégedettségben vagyok a lányom és a két kicsi fiam mellett főállású anyuka. Ha majd nagyobbak lesznek, nyilván dolgozni fogok, terveim is vannak, ám ezekről még korai lenne beszélnem. Addig is minden pillanatot kiélvezek, amit a családommal tölthetek.”

Világszerte megismerik

Nemrégiben derült ki, hogy Krisztina lánya, azaz becenevén, Jazmin Lolita lesz az egyik világhírű, laptopokat gyártó cég reklámarca. Hamarosan láthatjuk majd, amint a plakátokról világszerte ránk mosolyog. Ez alapján könnyen előfordulhat, hogy Keveházi Krisztina lánya lesz az új magyar modell, aki nemzetközi szinten is keresetté, sikeressé válik.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete