Címlapsztori

Dolhai Attila: „Nehezen változtatok az életemen”

Idén lett 40 éves, és semmi rossz érzése nem volt a kerek születésnapon, mert úgy érzi, minden szempontból teljes az élete. Dolhai Attila a számára legfontosabb értékekről mesélt nekünk.
címlapsztori dolhai attila magyar sztárok rivalda

 

Bronzbarnára sülve, kipihenten érkezik a címlapfotózásunkra sok-sok musical- és operettrajongó nő vágyainak tárgya, Dolhai Attila. Ő azonban húsz éve él boldog házasságban feleségével, Vikivel, emellett pályája kezdete óta a Budapesti Operettszínház tagja. Amikor mindezt szóba hozom, így felel: „Hűséges típus vagyok. Még a kocsimhoz is érzelmi szálak fűznek, de nincs ez másként a szakadt farmernadrágommal sem. Nehezen változtatok bármit is az életemen, a szokásaimon. És igen, a társulatomban és a párkapcsolatomban is annyira megtaláltam a számításaimat, hogy értelmetlen butaság lenne változtatni – fogalmaz Dolhai Attila. – Tudom, a mai világban ez furcsán hangzik, de nincs kapuzárási pánikom, nem félek, hogy bármi is kimarad az életemből, mert úgy érzem, minden, ami fontos, az enyém.”

„Év közben a feleségem viszi a családot”

Dolhai Attila igazán eseménydús és boldog nyarat tudhat maga mögött. Nyár elején a társulattal Izraelben mutatták be a Marica grófnőt, majd a hazatérése után minden kizárólag a családjáról és az önfeledt pihenésről szólt. „Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen nyaram, hogy nem dolgoztam, hanem felhőtlenül együtt lehettem a szeretteimmel – meséli Attila. – Volt mit bepótolnunk, mert az évad alatt mindig teljesen lemaradok a lányaim fontos ügyeiről, és nem győzöm kapkodni a fejem egy-egy beszélgetésnél, hogy felvegyem a fonalat. Nálunk év közben a feleségem, Viki viszi a család életét, amiért mérhetetlenül hálás vagyok neki. Az elmúlt hetekben azonban mindent megtettem azért, hogy bepótoljam a lemaradásomat. Nagyokat beszélgettünk a lányokkal, és hagytam, hogy befonják a hajamat, ha jól emlékszem, egyszer még kis, színes csatok is kerültek bele – nevet Attila. – Összesen két hetet töltöttünk a Balatonnál, és Horvátországba is elutaztunk együtt, szóval rengeteg közös élményt szereztünk, amiből most egy ideig táplálkozhatunk.” Attilát az évad két új szereppel is várja. A színházban hamarosan próbálni kezdi a Luxemburg grófja című operettet Somogyi Szilárd rendezésében és a Kékszakállt Székely Krisztinával, akivel most dolgozik először, szóval sok-sok izgalom várja. „Az érett férfikorba lépve úgy érzem, máshol vannak a hangsúlyok.  Az elmúlt években nagyon sokat tanultam, hogy az operettekben  is magabiztos lehessek a színpadon. Nagyon élvezem, hogy ebben a műfajban is megmutathatom magam mint »hősszerelmes«”– nevet a színész.

„Kissé a fejembe szállt a dicsőség”

Annak idején, amikor befutott, szinte a csapból is ő folyt. A Mozart-musicalre alig lehetett jegyet szerezni, és nem sokkal később már nem tudtuk úgy bekapcsolni a rádiót, hogy az adott állomáson ne ő énekelje a Rómeó és Júlia főcímdalát, a Lehetsz királyt. „Nem tagadom, akkoriban kissé a fejembe is szállt a dicsőség – vallja Attila. – Nagy szerencsém, hogy a Mozart bemutatója előtt született a legnagyobb lányom, Luca, majd a Rómeó premierje körül a középső, Emma. A feleségem és a gyerekeim a földön tartottak, nem hagyták, hogy elszálljak. Elvégre a kislányaimat nem érdekelte, mekkora sztár vagyok, akkor is lebüfiztek, és a pelenkát is ki kellett cserélni! Abban az időszakban keveset voltam otthon, de amikor igen, nagyon is kivettem a részem a babázásból. Ma már három lányunk van, és egyáltalán nem bánom a nőuralmat, imádom a négy nőt, akikkel együtt élek. Mindegyikük személyisége egész más, így a hétköznapokban rengeteg meglepetést szereznek, sosem unatkozom. Azonban én ennél többet már képtelen vagyok nőkkel foglalkozni! Nem tagadom, olykor jólesik a férfitársaság, és az egyedüllét is” – árulja el Attila.

„A legfontosabb a házasságomba vetett hitem”

A színész úgy érzi, negyvenéves korára sokat változott az élethez való hozzáállása, aminek nagyon örül. „Megfontoltabb lettem, és nem görcsölök már annyit, mint régebben – mondja.  – Pár éve még nagyon siettettem a dolgokat, türelmetlen voltam, és amolyan »ide nekem az oroszlánt is« hozzáállással éltem a mindennapjaim. Mára rájöttem, hogy nem érdemes, mert azok a dolgok, amelyek részei a sorsunknak, úgyis valóra válnak, pont akkor, amikor a helyzet megérett rá. Ezen az elven irányítom az életem, és ami még nagyon fontos számomra, az a családomba és a házasságomba vetett hitem. Mint minden házasságban, természetesen nálunk is vannak hullámvölgyek, de mindketten ugyanazokat az értékeket hoztuk otthonról, ennek is köszönhető, hogy ezek az időszakok minket csak erősítenek az egymásba vetett bizalmunkban. Nem tudom a boldog házasság receptjét, de nálunk ez a módszer már húsz éve működik” – árulja el Dolhai Attila.

Készülnek az új dalok!

Dolhai Attila korábbi szólólemezei zajos sikert arattak, az elmúlt években azonban más felé fordult a figyelme, ezért nem rukkolt elő új zenei anyaggal. „Szeretnék újra lemezeket készíteni, már jó ideje hiányzott, hogy szövegeket írhassak, és részese lehessek dalok születésének. Már el is kezdtem dolgozni az újakon, és remélem, mielőbb elkészül egy következő lemezre való anyag” — avat be minket a terveibe a színész.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete