Címlapsztori

Gianni és Zita Annoni: „Mi egy életre tervezünk egymással”

Öt hónappal ezelőtt mondták ki a boldogító igent, mert mindketten úgy érezték, ez életük legfontosabb szerelme. Gianni és Zita mostanra már a babavárást is tervezik!
címlapsztori debreczeni zita gianni magyar sztárok rivalda zita annoni

Két rendkívül elfoglalt, sikeres és tudatos ember, akik nagy utat jártak be, mire végül egymásra találtak. Mindketten nagyon örülnek annak, hogy ez nem korábban történt, mert Zita harmincas nőként, Gianni pedig negyvenes, érett férfiemberként érzi úgy, itt az ideje egy párkapcsolatot, egy házasságot igazán megbecsülni, komolyan venni, és az élet középpontjába helyezni. Ez csöppet sem egyszerű – pláne akkor, ha az anyanyelvük sem közös.

„Elveszem Giannitól a játékát”

„Imádjuk egymást, és nagyon boldogok vagyunk együtt, de mai napig vannak kommunikációs nehézségeink – meséli Gianni Annoni. – Hiába beszélek folyékonyan és jól érthetően magyarul, mai napig olaszul gondolkodom, más a mentalitásom, mint a feleségemé, olykor nem értem a magyar humort, az elvont fogalmakat, ami miatt bőven akadnak köztünk félreértések.” Megkérem, mondjon példát, mire Zita felnevet, és előadja a következő történetet: „Egyik nap azt mondta Gianni, hogy drágám, elszaladok dolgozni Veronába, utána este itt vagyok, majd három napig nem jött haza. Neki természetes volt, ha olyan messzire megy, akkor ott is alszik, és ha már közbejött ez meg az, még marad kicsit. Amikor először szembesültem nála hasonlóval, nagyon felbosszantottam magam, de később rájöttem, tőle tényleg meg kell kérdeznem, pontosan hogy érti, amit mond. Mióta ezt szem előtt tartjuk, egyre fogynak a félreértések.” Gianni és Zita kezdik megtalálni a saját, közös nyelvüket, az ifjú feleség pedig mindent megtesz azért, hogy megtanítsa a sztárséfet magyarul humorizálni, ami nem kis kihívás. Ő is szeretne megtanulni olaszul, már csak azért is, mert szerinte Gianni olykor tudatosan vált az anyanyelvére, ha azt akarja, hogy ő valamit ne értsen. „Képzeljétek, a múltkor egy társaságból le akart lépni, és abból, amit mondott, kikövetkeztettem, hogy rám hivatkozott. Csak azért is megtanulok olaszul, és elveszem tőle ezt a játékát!” – nevet az ifjú feleség, akit Debreczeni Zitaként ismert meg az ország, de ma már az Annoni Zita név áll a személyi igazolványában. Büszkén viseli a férje vezetéknevét, aki még inkább kihúzza magát, ha hallja, hogy ez a kivételesen gyönyörű nő
így mutatkozik be.

„Ha túl korán kezdjük, talán elrontjuk”

Gianni és Zita kilenc évvel ezelőtt találkoztak először egy televíziós forgatáson, és már akkor is tetszettek egymásnak, de valamiért még nem érezték elérkezettnek az időt arra, hogy randizzanak. „Megmagyarázhatatlan dolog – mondja Gianni. – Mindig éreztük, hogy lesz közünk egymáshoz, de akkor és ott annak még nem volt itt az ideje. Talán az ösztöneink súgták, meg kell hogy érjünk egymáshoz, egymásnak, mert ez lesz életünk legfontosabb szerelme, és ha túl korán kezdjük, talán elrontjuk.” Aztán három évvel ezelőtt a közös baráti társaságuknak köszönhetően összefutottak egy partin, és akkor Gianni elérkezettnek látta az időt, hogy a közösségi oldalon küldjön egy kedves üzenetet Zitának. „Pár héttel később aztán részt vettünk egy baráti szülinapi bulin, és arról az estéről már kéz a kézben, kettesben mentünk haza” – meséli Zita, aki nem sokkal később beköltözött Gianni legénylakásába, és soha többet nem kellett magára főznie. „Nálunk a konyhában a férfi az úr, én nem főzök túl sűrűn, inkább Giannit fotózom a tűzhely mellett – árulja el. – Igaz, egyszer én főztem neki lecsót, kinn Olaszországban. Épp a hagymapucolásnál tartottam, és potyogtak a könnyeim, amikor letérdelt elém a Mickey egeres fürdőnadrágjában, és megkérte a kezem. Szóval az a főzésem igen emlékezetesre sikerült.”

„Zita csodálatos édesanya lesz”

A töméntelen munka miatt megesik, hogy a házaspár nem tud túl sokat együtt lenni, de ha lehetőség van rá, igyekeznek közös utazásokkal és tartalmas beszélgetéssel kompenzálni az egymás nélkül töltött időt. Gianni zárkózottabb típus, Zitának viszont igénye van a lelkizésre, de ebben a dologban is egyre jobban összecsiszolódnak. Mindketten úgy gondolják, a házasság lelke a sok beszélgetés, az őszinte érdeklődés egymás dolgai iránt, és egymás álmainak támogatása. Nagy vágyuk az is, hogy előbb-utóbb igazi családdá váljanak. „Biztos vagyok abban, ha egyszer gyerekünk születik, Zita csodálatos édesanya lesz – mondja Gianni. – Így gondolja édesanyám is, és nekem az ő véleménye nagyon fontos. Kemény, határozott olasz asszony, aki biztos akart lenni abban, hogy jó helyen van a fia szíve, ezért miután bemutattam, alaposan levizsgáztatta Zitát, teljes átvilágítás történt – nevet. – Az én drága feleségem azonban állta a sarat, és belopta magát a mamám szívébe is.”

„Még jobb lesz a helyzet, ha megtanulok olaszul, jókat beszélgetünk majd” – veti közbe Zita, aki talpig sminkben, tökéletes frizurával, csinos, piros ruhában lép ki az öltöző függönye mögül. Gianni ráemeli a tekintetét, hatalmasat sóhajt, büszkén elmosolyodik, majd megszólal: „Hölgyeim és uraim! Bemutatom a feleségemet!” Amit a szemében látunk, az többet mond ezer szónál.

Kamerák előtt is bizonyítottak

Gianni és Zita házaspárként a TV2 kamerái előtt is bizonyítottak. A Drágám, add az életed! című műsor felvétele nagy élményt jelentett nekik, hiszen megtapasztalhatták, hogyan működnek együtt, csapatként különböző kreatív feladatokban. Jó tesztje volt ez annak is, mennyire ismerik egymást, és vajon jól gondolják-e, hogy egy adott helyzetben mit tenne a másik. „Nagyon izgultam, mert mi általában mindent megbeszélünk, minden döntést közösen hozunk meg, és komoly kihívást jelentett, hogy egy-egy szituációban nem kérdezhettem meg a férjem véleményét” – meséli Zita. A páros szeptember közepén versenyez Ábel Anita műsorában.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete