Címlapsztori Sztárok

A hármasikrek az advent csendjét is felverték Rúzsa Magdinál: „Nagyon vágytam rájuk, egyetlen percet sem akarok elvesztegetni”

Eddig minden évben az énekesnő férjének családjánál, Újvidéken ünnepelt a család, de a hármasikrek érkezésével új családi hagyományok alakulnak és az elcsendesedés is nehezebb, amit Magdi úgy szeret az adventben.

Ahogy a gyerekek kezdenek cseperedni, számukra is évről évre egyre izgalmasabbá válik majd az advent.

„Tavaly is láttam, hogy érdekes nekik ez az időszak, de most már nagyobbak, és úgy érzem, az idei ünnep már sokkal varázslatosabb élmény lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak szólni hozzá. Engem minden mosolyuk, rácsodálkozásuk feltölt. Alig várom, hogy lássam a csillogó szemüket! Fokozatosan próbálom nekik megteremteni az ünnep hangulatát: illatokkal, zenékkel. Bevallom, már most énekelek nekik karácsonyi dalokat, mert nagyon szépek, és némelyiknek a szövege is olyan, hogy bármilyen időszakban megállja a helyét. Szép lassan kezdjük őket megismertetni a karácsony történetével is. A férjemmel éppen nemrég beszéltünk róla, lehet, hogy most még csak kevesebbet értenek belőle, de azt gondoljuk, hogy ezeket így is elraktározzák valahova a kis fejükbe, lelkükbe – mondja Magdi. – Most minden percet, amit csak lehet, velük szeretnék tölteni. Szerencsére csodás csapat van mellettem: mindkét nagymama szívesen segít, sütnek-főznek, ha kell, hogy én a gyerekeimmel lehessek. Bár én magam is nagyon szeretek főzni nekik, az is kiváló közös program. Beültetem őket a kis székeikbe, és vidám nézik, ahogy szorgoskodom a konyhában. Különösen Zalán imádja ezt a programot. Tudom, hogy ezek a napok soha nem jönnek vissza, úgyhogy szeretnék minél több közös élményt gyűjteni. Nagyon vágytam rájuk, és most, hogy itt vannak, egyetlen percet sem akarok elvesztegetni. A férjem ebben a tekintetben ugyanolyan, mint én. Nem mondjuk, hogy nem fárasztó, de imádunk a gyerekeinkkel lenni.”

Közös családi élményeket gyűjtenek

Hozzájuk érkeznek majd a vendégek

Az énekesnő számára most a gyerekek az elsők, így egy kicsit le is kell mondania arról, hogy a magány csendjébe burkolózva készüljön a karácsonyra.

„Régen az adventben mindig szakítottam időt arra, hogy csak magammal legyek, hogy elmélyedjek. Tavaly ez nem sikerült, és idén sem tudom, hogy a kicsik mellett mennyire lesz erre lehetőség. Általában ilyenkor volt egy hét, amit hallgatással, elmélyüléssel töltöttem. Idén azt hiszem, annyi marad, hogy próbálok esténként pár percre elvonulni – mondja Magdi, aki azt is elárulta, maga az ünnep is más lesz számára, mint a korábbi években. – A gyerekek újraformálták a karácsonyi szokásokat is. Mielőtt megérkeztek, a férjem családjánál, Újvidéken ünnepeltünk. Karácsony másnapján mindig náluk jött össze a nagy család, közös énekléssel, csengőszóval. Ez megváltozott. Most kezdjük kialakítani a saját családi hagyományainkat. Már nálunk ünnepelünk, Budapesten, és mindenki hozzánk érkezik majd.”

Szöveg: Baku György

fotó: Borzi Vivien, privát