Címlapsztori Sztárok

Lissák Laura: „Idén először töltjük együtt a karácsonyt a párommal”

2023 elképesztő szakmai sikereket hozott a mindössze 24 éves táncművész számára. Laura mégis alig várja, hogy befejezze a munkát, és összebújhasson szerelmével a béke szigetén.

Rendkívül intenzív időszakon van túl Lissák Laura. Immár negyedik éve, hogy a Dancing with the Stars táncművészeként láthattuk őt, emellett mostanában részt vesz a Farm VIP című műsorban is, szeptemberben pedig saját sportműsort kapott a TV2-től, a Spíler csatornán. Laura csodálkozva tekint az életére, és arra, hogy ilyen rövid idő alatt hogyan érhetett el ennyire elsöprő sikert.

T. Dannyben pozitívan csalódott

„Egyrészt nagyon szerencsésnek érzem magam, másrészt megdolgoztam mindenért – mondja Laura. – Persze a lelkemnek még így sem egyszerű követni az eseményeket. Sportemberként sosem voltam elszállós típus, de nem tagadom, azért voltak helyzetek, amikor a családom vagy a barátaim azt mondták: te mégis mit képzelsz magadról, vegyél már vissza! Ők kegyetlenül őszinte tükröt tartanak elém, és megmondják, ha esetleg rossz irányba indul a személyiségfejlődésem. Ezek nem túl kellemes pillanatok, de hálás vagyok értük.”

T. Dannyvel barátok lettek

A fiatal lány nem rejti véka alá, hogy mindene a tánc és a szereplés. Világéletében műsorvezető szeretett volna lenni, és most boldog, hogy ez összejött. A Spíler TV sportműsorában próbál nagyon felkészült lenni, alázattal dolgozni, hiszen a foci számára nem olyan ismerős terep, mint a táncparkett. Ez utóbbiban viszont hasított! És nagyon örült annak, hogy az idei évadban T. Danny partnere lehetett.

„Eleinte tartottam attól, milyen lesz dolgozni vele – meséli. – Féltem, hogy hatalmas lesz az arca, mert a maga területén ő a király, de nem így történt. Az első próba napján kint hagyta T. Danny karakterét a kapu előtt, és belépett Dani, egy kedves, jólelkű ember, akin látszott, hogy szeretne tőlem tanulni, és élvezi ezt a számára új megmérettetést. Rögtön láttam, hogy nem alibizni jött, hanem meg akar tanulni táncolni, ami jót tett a kapcsolatunknak. Aztán később kiderült, ő ebben a műfajban is nagyon tehetséges.”

Nehéz volt a tisztaságmániás lánynak a farmon

Hetekig nem tudott hajat mosni

Laura idei másik „nagy dobása”, a  Farm VIP című műsor, amit ezekben a napokban is láthatunk a képernyőn. Mint mondja, a produkció alaposan megedzette őt. A civilizációtól távol töltött hetek alatt komoly felismerések érték.

„Nekem a párommal közös otthonunk nagyon sokat jelent, és az első perctől honvágy gyötört – árulja el Laura. – Küzdöttem a komfortzónám átlépésével. Tisztaságmániás vagyok, egy morzsát sem tűrök el az asztalon, és állandóan porszívózok, felmosok, vasalok. Még a zoknikat is! El lehet képzelni, hogyan éreztem magam, amikor nem tudtam a megszokott módon fürödni, mosdóba menni, vagy hajat mosni. A farmon nem volt áram, így hajszárító használata szóba sem jöhetett, és hidegek voltak az éjszakák. Nem kockáztathattam, hogy a pajtában megfázom, ezért heteken át nem mostam hajat, ami még többnek tűnt, mert ott nagyon lelassult az idő. Ennek egyetlen előnye, hogy több időm volt a gondolkodásra is. A világtól szinte elzártan jól ráláttam a valós életemre, a kapcsolataimra, a családomra, a karrieremre, és tudatosult bennem, milyen hálás lehetek mindazért, amim van.”

A kedvese mellett képes igazán megnyugodni

A szülei elkísérték a táncos műsor felvételére

A táncművésznő szerelme civil, nem akar szerepelni, ezért csak óvatosan mesélt róla. Két éve vannak együtt, és a kapcsolatukat, az érzelmeiket még jobban megerősítette az az időszak, amit a Farm VIP forgatása miatt kénytelenek voltak külön tölteni.

„Nem ez az első húzós időszak, amit végigcsinál velem. Most vágjuk a cetlit, nagyon várjuk a karácsonyt, amikor mindketten letehetjük a munkát, és összebújhatunk. Ő nagyon támogató velem, és büszke rám. Örülök annak, hogy neki semmi köze a médiához, mert amikor túlpörgöm magam, nagyon jó mellette megnyugodni. Olyan számomra a közös otthonunk, mint a béke szigete, bár a konyha nincs kihasználva – nevet. – Egyelőre egyetlen kedvenc olasz tésztánk van, amit kifogástalanul el tudok készíteni, no meg a szendvicsek. Sütés-főzés terén még fejlődnöm kell. Nagy szerencse, hogy feltalálták már a házhoz szállítást, és a fantasztikus szüleim is hétről hétre kényeztetnek bennünket házi finomságokkal. Különleges karácsonyra készülünk, mert a kedvesemmel először töltjük együtt. Az egyik részét az én családomnál, a másikat az övénél. Jó érzés, hogy külön már nem is tudnánk elképzelni az életünket.”

Mindenben maximalista

A fiatal lány egyik legnagyobb hibája, hogy képtelen a munkában lassítani. „Ilyen az alaptermészetem. Ha valamit elvállalok, maximalista módjára a legtöbbet akarom kihozni belőle, és hajlamos vagyok túlhajszolni magam. Tudom, ebben is változnom kell, hogy az életem hosszú távon is harmonikus maradjon” – mondja Laura.

fotó: Trenka Attila, Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete