Lélek Sztárok

Dédunokája vigyáz a nagybeteg Bangó Margitra: „Nem akarok betegségtudattal élni”

Tinácska segítségére most minden eddiginél jobban van szükség, ugyanis a Kossuth-díjas énekesnő nem először küzd meg a rákkal.

A Kossuth-díjas énekesnő másodszor is szembeszállt a rákkal, és az orvosai szerint sikeresen veszi fel a harcot a gyilkos kórral. Bangó Margit több műtéten és kemoterápiás kezelésen esett át az elmúlt hónapokban.

„Nem akarok betegségtudattal élni. A kezelések között dolgozom, fellépek, találkozom a közönséggel. Az orvosok szerint kiváló a szövettan eredménye, már csak két kezelés vár rám, utána elég félévente vizsgálatra menni” – mondta a művésznő, akire az egyetemista dédunokája, Tina vigyáz. Együtt laknak Margit gyáli házában.

Tina mentette meg az életét

Tina kisgyerekkora óta nem engedi el a dédikéje kezét, akit Mamának becéz. „Szerintem kétnapos koromtól a Mamával lakom. A születésem után egyenesen hozzá mentünk, a kispesti házában laktunk a szüleimmel. Elmondhatatlanul szoros kötelék alakult ki köztünk. Emlékszem, hogy gyakran csempészett ki a szüleim lakrészéből, és magával vitt a saját hálószobájába. 16 éves koromig együtt aludtunk, és még mindig vágyom arra, hogy szorosan mellette legyek, átöleljem” – árulja el a 21 éves Gáspár Tina korábban a Meglepetés magazinnak.

A kórterembe is befeküdt Mamával

„Nálunk ölelésben és puszi­ban nincs hiány – veszi át a szót Bangó Margit. – Kezdetben én vigyáztam Tinács­kámra, de mostanra ez meg­változott, ő gondoskodik rólam. Olyan, mintha felcserélődtek volna a szerepek, ő lett az én anyukám. Ajándék nekem ez a kislány! Együtt főzőcskézünk a konyhában, hajmosás után kifésüli és befonja a hajamat, megkérdezi, hogy bevet­tem-e a gyógyszereimet, hoz-visz az orvoshoz, minden kívánságomat lesiÚgy érzem, ő az én védőangyalom, hiszen megmentette az életemet. Tinának köszönhetően még időben felfedezték, hogy nőgyógyászati daganatom van. Ha ő nem lenne, talán már nem is élnék…”

„Amikor elkísértem Mamát az orvoshoz, szóltam, hogy nincs minden rendben vele, ne bagatellizálják el a dolgokat, ez nem csupán egy egyszerű felfázás, nézzék meg jobban a leleteit. A CT-vizsgálatból kiderült, valóban elindult a rákos sejtek burjánzása, és már tolták is a Mamát a műtőbe. Én is befeküdtem mellé a kórterembe, mert úgy voltam nyugodt, ha nem hagyom magára a kórházban. Fontosnak tartottam, hogy érezze, számíthat rám a lelkileg nehéz időszakban” – mesélte korábban a koránál sokkal érettebb gondolkodású lány.

Fotó: privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete