Lélek Sztárok

Másodszor győzte le a rákot Bangó Margit: szeretné megélni ükunokája születését

A Kossuth-díjas előadóművész úgy érzi, a rákbetegség legyőzésével visszatért az ereje: egyre több házimunkát végez, a napokban 12 kiló cseresznyepaprikát rakott el savanyúságként.

Másodjára is meggyógyult rákbetegségéből Bangó Margit. A Kossuth-díjas előadóművész az Almárium vendégeként mesélt állapotáról, valamint felidézte, hogyan indult karrierje, és bepillantást engedett családi életébe is.

Bangó Margit mindig szívesen tér vissza a közmédia stúdióiba. 1967-ben, 17 évesen itt indult el világra szóló karrierje, amikor édesanyja biztatására jelentkezett a Magyar Rádió tehetségkutató versenyére. Akkor még születési nevén, Szabó Margitként próbált szerencsét, és bár nagy vágya volt, hogy közönség előtt énekeljen, elképesztő lámpaláz lett rajta úrrá.

„Én voltam ott az egyetlen cigánylány, rettenetesen zavarban voltam. Nem jutott eszembe egy dal sem, majd a zenészek biztattak, hogy csak kezdjem el és kísérnek. Hazatérve szomorúan mondtam, hogy nem sikerült jól, de kis idő múlva mégis pozitív visszajelzést kaptam” – emlékezett vissza bemutatkozására Bangó Margit az Almárium vendégeként. A művésznő az utóbbi években egészségi állapota miatt a megszokottnál kevesebb fellépést vállalt és mindent megtett gyógyulásáért, így másodjára is legyőzte a rettegett betegséget.

„Isten az orvosok orvosa. Egy év alatt három műtétem volt, de az utolsó vizsgálat már negatív eredményt mutatott. Bízom benne, hogy a következő viziten is minden rendben lesz” – tette hozzá Bangó Margit. Úgy érzi, a rákbetegség legyőzésével visszatért az ereje: egyre több házimunkát végez, a napokban 12 kiló cseresznyepaprikát rakott el savanyúságként. Gondos kezeire nagy szükség van, hiszen a nyáron újabb taggal bővült a családja: júliusban unokája, Mónika férjhez ment. A büszke nagymama már nagyon várja, hogy a fiataloknak gyermekük szülessen. Az egyik dédunokája szintén „eladósorba” kerül hamarosan, így akár első ükunokája érkezését is megélheti.

31 évesen lett nagymama

A Kossuth-díjas legenda 17 évesen szülte lányát, Marikát, aki 14 évesen hozta világra gyermekét, Tinát, így lett Bangó Margit 31 évesen nagymama„Mindig az volt az álmom, hogy sok gyerek legyen körülöttem, de nekem csak egy lehetett” – mondta az amúgy már dédnagymama énekesnő.

Fotó: Ambrus Marcsi, Nagy Zoltán

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete