Lélek Sztárok

Bódi Margó 38 évesen lett nagymama, de nem ő a legfiatalabb: sztárok, akik korán lettek nagyszülők

A mai világban egyre ritkább, de azért nem példa nélküli, hogy valaki már az ötödik X előtt a karjában tarthatja az unokáját. Ezt a hírességek közül is többen elmondhatják magukról.

Rába Tímea: 48 évesen

Az egykori modell 48 évesen lett nagymama, legidősebb gyereke 23 évesen vált apukává. Amikor kiderült, hogy babát hoz a gólya a családba, Tímea bevallotta, hogy aggódott.

„Nekem is kicsik a gyerekeim, ráadásul még nem voltam felkészülve a nagymamaszerepre. Aggódni kezdtem: úgy gondoltam, a fiamnak ilyen fiatalon inkább az életét kellene megalapoznia, nem gyereket nevelni” – mondta Timi. Aggálya azonban felesleges volt, hiszen a kettő nem zárja ki egymást. Azt mesélte, hogy a baba születésénél nem volt ott, de amint először a karjába vette az unokáját, minden kételye elillant.

Bódi Margó: 38 évesen

Az énekesnő 38 évesen vált először nagymamává. Az idősebbik fia, Guszti egy fiúval, Gusztival és egy lánnyal, Evelinnel ajándékozta meg. A kisebbik, Csabi három unokával, a kis Csabival, Rómeóval és 2019-ben Liliennel. Amikor pár éve az énekesnő komoly ízületi gyulladással küzdött, nemcsak azért használt gyulladáscsökkentő egyiptomi és kínai eredetű gyógynövénykeverékeket, hogy meggyógyuljon, hanem azért is, hogy újra tudja tartani az iramot az unokáival.

Hámori Ildikó: 49 évesen

A művésznő 49 éves volt, amikor 1996-ban megszületett első unokája, Lőcsei Márton. Szinetár Dóra azóta még két unokával ajándékozta meg a szüleit. Egy tévéinterjúban azt mondta, szerinte a nagyik azért szeretik jobban az unokájukat, mert a gyerekük is bennük van. Azt is hozzátette, hogy nem tartja magát szigorú nagyinak, de arra ügyel, hogy semmi olyat ne engedjen meg az unokáknak, amit a szülők sem szoktak. Amúgy könnyen elképzelhető, hogy a történelem ismétli önmagát, és a most 46 esztendős Szinetár Dóra is a negyvenes éveiben lesz nagymama, hiszen fia, Marci tavaly megnősült.

Sajgál Erika: 35 évesen

Kovács István és felesége a kilencvenes években szerettek egymásba, nem sokkal azután, hogy egy idősotthonban együtt léptek fel. Szerelmük gyümölcse, Domonkos 1999-ben született meg, a színész 55, a színésznő 35 éves volt ekkor. Kisfia érkezésekor Istvánnak az előző házasságából volt már két felnőtt gyermeke, Zsófia és Dániel, sőt unokái is. Így lett Sajgál Erika igen fiatalon nagymama.

Hadas Kriszta: 50 évesen

„Köszönöm az én egyetlen kislányomnak és szerelmének, hogy már most, 50 évesen nagyi lehetek. Itt az idő, hogy megtanuljak almás pitét sütni. Sokszínű, megértő mozaikcsalád vagyunk. Anyák, nagymamák, dédnagyi, apák, nagypapák, testvérek együtt. Jön a baba… Helló, Dóra Róza!” – írta közösségi oldalára a tévés szakember akkor, amikor már közhírré tehette, hogy lánya, Sára és a Keresztanyu sorozat sztárja, Dóra Béla babát várnak.

Később pedig ezt mondta a nagymamaságról: „Igyekszem nem rátelepedni a lányomra és az unokámra, amihez nagy önerőre van szükségem. Tudomásul kell vennem, nagymamaként nem az a dolgom, hogy a gyereknevelésben Sári helyett hozzak döntéseket, hogy őt megítéljem. Inkább erősíteni akarom abban, hogy amit csinál, azt jól csinálja. Csak akkor pattanok fel a kispadról, ha szól, hogy segítsek, és szerencsére ez gyakran fordul elő.”

Bangó Margit: 31 évesen

A Kossuth-díjas legenda 17 évesen szülte lányát, Marikát, aki 14 évesen hozta világra gyermekét, Tinát, így lett Bangó Margit 31 évesen nagymama„Mindig az volt az álmom, hogy sok gyerek legyen körülöttem, de nekem csak egy lehetett” – mondta az amúgy már dédnagymama énekesnő.

Hollywood sem kivétel

Whoopi Goldberg

Az Oscar-díjas sztár szinte kislány volt még, amikor szerelembe esett az elvonókúrán, ahová súlyos drogproblémái miatt került. A terapeutájával folytatott viszonyt, amit egy nem várt terhesség követett, így mindössze 17 éves korára már a gyermekét ringatta a karjaiban. Lánya, Alexandra Martin pedig 16 évesen szülte meg a színésznő unokáját, amikor a Ghost és az Apácashow című filmek sztárja még csak 34 esztendős volt.

Priscilla Presley

Priscilla és néhai férje, Elvis Presley egyetlen közös gyermeke, a nemrég elhunyt Lisa Marie Presley 21 évesen adott életet lányának, Riley Keough-nak. Ekkor a nagymama még csak 44 éves volt. A Dallas és a Csupasz pisztoly című filmek női főszereplőjének négy unokája született, sajnos egyikük, Benjamin 2020-ban mindössze 27 évesen eldobta magától az életet.

Szöveg: Szabó Csaba

fotó: Nagy Zoltán, Schumy Csaba, Olajos Piroska, privát, gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete