Címlapsztori Sztárok

Stana Alexandra: „Peti néha csibész és talán kicsit szemtelen, de nem akarom megváltoztatni”

A táncművész mostanában szinte csak aludni jár haza. Nagy a tét, hiszen partnerével meg akarják nyerni a versenyt.

Csak most kezdődött el az igazi nehéz munka, hiszen a pároknak már két táncot kell megtanulniuk a szombat esti élő show-ra. Stana Alexandra és Marics Péter szinte összezárva töltik a hétköznapokat egy angyalföldi próbateremben.

„Ez most kemény időszak, reggeltől este 11 óráig együtt vagyunk. Szerencsés vagyok, mert Peti együttműködő. Sokat változott az elmúlt hónapokban. A műsor indulása előtt, nyáron kezdtünk el közösen dolgozni, de akkoriban a Valmar-koncertek miatt nehéz volt összeegyeztetni a próbákat. Úgy érzem, hogy Petit mostanra megfertőzte a Dancing-láz, elhivatott és szorgalmas. Gyorsan tanul, elképesztő munkát végez, mindketten győzni szeretnénk” – mondja Szandra, aki úgy véli, sok hasonlóság van bennük, ezért is működik olyan jól a párosuk.

Egész nap csak csokit evett

„Nem akarom Petit megváltoztatni, elfogadom olyannak, amilyen. Néha csibész és talán kicsit szemtelen, de melyik huszonéves nem az? Én is átmentem ugyanazokon a problémákon, amin most ő is keresztülmegy. Húszévesen én is szórakoztam, lazábban vettem mindent, a pillanatnak éltem, és nem gondoltam a holnapra. Szimpatikus, hogy Peti mindig magát adja, nem akar másoknak megfelelni. Úgy éli az életét, ahogy neki jólesik” – teszi hozzá a táncosnő, aki a Dancing with the Stars mind a négy évadában szerepelt. Most azonban megfogadta, hogy tudatosabb lesz, mert korábban kizsigerelte a szervezetét.

„Az étkezésemre jobban odafigyelek, mert az előző évadokban gyakran egész nap csak egy tábla csokit ettem, és a verseny végére teljesen kimerültem vagy megbetegedtem.”

Szandra húsimádó, és szeret kísérletezni a konyhában. Igaz, most nincs ideje arra, hogy a tűzhely mellé álljon. „Anyukámtól tanultam meg főzni. A darált húsból készített rakott zöldség és a rakott krumpli a specialitásom. De most nem jut időm a főzésre, hiszen, ahogy mondtam, egész nap itt vagyunk a próbateremben. A kis mopszomra, Noirra sincs igazán időm. Ez nagy szívfájdalmam, mert ő olyan, mintha a gyerekem lenne. Nagyon vágytam arra, hogy saját kutyusom legyen, három évvel ezelőtt a születésnapomra kaptam. Most anyukám vigyáz rá, mert a táncórákra nem hozhatom magammal.”

Anyukája, Ildikó a példaképe (Fotó: privát)

Édesanyja egyedül nevelte fel

Szandra sokat köszönhet az édesanyjának. Ildikó nemcsak a „kis szőrös, négylábú gyerekéről” gondoskodik, hanem hasznos tanácsokkal is ellátja a lányát.

„Anyukám régebben táncos és koreográfus volt. Építő jellegű kritikájával segíti a munkámat, gyakran együtt rakjuk össze a szombati show-ra a koreo­gráfiát.” Szandra Nagyváradon született, ötéves volt, amikor áttelepültek Erdélyből Magyarországra.

„A jobb élet reményében költöztünk Budapestre. Anyukám úgy érezte, hogy a szülővárosomban nem tudok majd kibontakozni. Igaza volt, hogy eljöttünk, mert Magyarországon megtaláltuk a számításunkat.”

Csupán nyolcéves volt, amikor az édesapját elveszítette. „Amikor apu meghalt, anya azonnal átvette mindkét szerepet, igyekezett pótolni az apukát is az életemben. Hihetetlenül erős nő, ezért is a példaképem. Sokan a nővéremnek hiszik, annyira csinos és fiatalos.”

Dáviddal szeretik a kihívásokat

Szandra hétköznap esténként a Tv2 egy másik műsorában, a Párharcban is szerepel. Ott a barátjával, Meggyes Dáviddal közösen versenyez. A kapcsolatuk két éve kezdődött, amikor véletlenül találkoztak egy bevásárlóközpontban, és leültek kávézni.


Párját, Dávidot 2021-ben ismerte meg (Fotó: Birton Szabolcs)

„Pár hónappal korábban, 2021 nyarán már összefutottunk egy üzletmegnyitón, de akkor Dávid csak bemutatkozott nekem. Nem történt semmi köztünk. Hónapokkal később, a közös kávézás azonban olyan jól sikerült, hogy azt éreztük, azonnal egy hullámhossz­ra kerültünk. A Párharcra is rögtön igent mondtunk, mert szeretjük a kihívásokat. Nem tartottunk attól, hogy ez a reality negatív hatással lesz a kapcsolatunkra. Abban is egyetértettünk, hogy sportszerűen versenyzünk. Úgy jó nyeri, ha méltó az ellenfél, nem a gyengébb fizikumú párosokat akartuk kihívni a napi versenyekre” – mondja a 31 éves táncos, akinek most már sietnie kell vissza a táncpróbára. Szandra ebédje elmaradt, de a tábla csokoládét sem veszi elő a táskájából, hiszen megfogadta, idén nem esik bele abba a hibába, hogy a táncos műsor végére lebetegedjen.

Fotó: Birton Szabolcs, TV2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete