Címlapsztori Sztárok

A hármasikrekkel készül a karácsonyra Rúzsa Magdi: „Az idei ünnep varázslatos lesz”

Két éve még arról szólt számára az advent, hogy a gyermekeit várta. Ebben az évben azonban már a 21 hónapos kicsikkel együtt készül. A hármas ikrek pedig, ahogy a család teljes életét, úgy ezt az időszakot is alaposan átformálták.

Hamarosan itt az advent, a várakozás időszaka. Rúzsa Magdi számára ezek a hetek teljesen új jelentést kaptak, amióta hármas ikrei megszülettek. Lujza, Keve és Zalán februárban már kétévesek lesznek, így egyre többet értenek meg az ünnepből. Az énekesnő azt a csodálatos, téli mesevilágot szeretné megmutatni a gyermekeinek, amit egykor ő is átélt.

„Jól emlékszem azokra az időkre, amikor még nagy hó volt télen, ropogott a talpunk alatt, és nagyokat szánkóztunk, hógolyóztunk. Amikor közeledik a karácsony, mindig úrrá lesz rajtam ez a tűkön ülős érzés, magával ragad az ünnep hangulata, és amióta édesanya vagyok, egyre inkább azt az adventi idillt szeretném átadni a gyermekeimnek, amit én is átéltem kislányként – meséli Magdi. – Emlékszem, Kishegyesen anyukám már hetekkel az ünnep előtt sütötte a mézeskalácsot, aminek az illata belengte a házat. Csak sajnos manapság már sosincs nagy hó, de azért én mégis szeretném nekik valahogy idehozni ezt a téli mesét. Ezt az egész várakozásérzést az ikrek csak még jobban felerősítik bennem, és rajtam is úrrá lesz a gyermeki rajongás. Bár néha, amikor díszítgetem a házat, készülődök a karácsonyra, azért elgondolkodom: valójában nekik csinálom-e ezt, vagy saját magamnak.”

Az ikrek ámulattal figyelik az édesanyjukat

Teljesen elszigetelődött a szülés előtt

Két évvel ezelőtt az adventi hetekben a várakozás egészen mást jelentett Magdinak, mint a többi évben, hiszen akkor már csak egy-két hónap választotta el attól, hogy kezében tarthassa újszülött babáit.

„Egy varázslatos, gyönyörű, ugyanakkor nehéz időszak volt. Amikor visszagondolok arra, ami akkor történt, talán csak most értem meg igazán. Ennyi idő kellett, hogy lefőjön a  kávé. Akkor nagyon sok minden nehéz volt, hatalmas volt a pszichés terhelés, és ez csak most kezd felszabadulni bennem – magyarázza Magdi. – Akkor leástam a lelkem mélyére, csak magammal és a három kis magzatommal voltam, mindennap imádkoztam értük, és mantráztam, hogy minden rendben lesz. Szinte teljesen elszigetelt állapotot tudtam teremteni magunknak. Aztán később kórházba kerültem, és akkor már tényleg a nap 24 órájában csak velük voltam. Utólag visszagondolva nagyon hálás vagyok azért, hogy azt a várakozást így élhettem meg. Ha valóban igaz, hogy magzati korból is sok dolgot magunkkal viszünk a későbbi életünkre, akkor azt hiszem, nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna a Jóistentől, mint hogy azokat a heteket így tölthettük.”

Már most karácsonyi dalokat énekel

Ahogy a gyerekek kezdenek cseperedni, számukra is évről évre egyre izgalmasabbá válik majd az advent.

„Tavaly is láttam, hogy érdekes nekik ez az időszak, de most már nagyobbak, és úgy érzem, az idei ünnep már sokkal varázslatosabb élmény lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak szólni hozzá. Engem minden mosolyuk, rácsodálkozásuk feltölt. Alig várom, hogy lássam a csillogó szemüket! Fokozatosan próbálom nekik megteremteni az ünnep hangulatát: illatokkal, zenékkel. Bevallom, már most énekelek nekik karácsonyi dalokat, mert nagyon szépek, és némelyiknek a szövege is olyan, hogy bármilyen időszakban megállja a helyét. Szép lassan kezdjük őket megismertetni a karácsony történetével is. A férjemmel éppen nemrég beszéltünk róla, lehet, hogy most még csak kevesebbet értenek belőle, de azt gondoljuk, hogy ezeket így is elraktározzák valahova a kis fejükbe, lelkükbe – mondja Magdi. – Most minden percet, amit csak lehet, velük szeretnék tölteni. Szerencsére csodás csapat van mellettem: mindkét nagymama szívesen segít, sütnek-főznek, ha kell, hogy én a gyerekeimmel lehessek. Bár én magam is nagyon szeretek főzni nekik, az is kiváló közös program. Beültetem őket a kis székeikbe, és vidám nézik, ahogy szorgoskodom a konyhában. Különösen Zalán imádja ezt a programot. Tudom, hogy ezek a napok soha nem jönnek vissza, úgyhogy szeretnék minél több közös élményt gyűjteni. Nagyon vágytam rájuk, és most, hogy itt vannak, egyetlen percet sem akarok elvesztegetni. A férjem ebben a tekintetben ugyanolyan, mint én. Nem mondjuk, hogy nem fárasztó, de imádunk a gyerekeinkkel lenni.”

Közös családi élményeket gyűjtenek

Hozzájuk érkeznek majd a vendégek

Az énekesnő számára most a gyerekek az elsők, így egy kicsit le is kell mondania arról, hogy a magány csendjébe burkolózva készüljön a karácsonyra.

„Régen az adventben mindig szakítottam időt arra, hogy csak magammal legyek, hogy elmélyedjek. Tavaly ez nem sikerült, és idén sem tudom, hogy a kicsik mellett mennyire lesz erre lehetőség. Általában ilyenkor volt egy hét, amit hallgatással, elmélyüléssel töltöttem. Idén azt hiszem, annyi marad, hogy próbálok esténként pár percre elvonulni – mondja Magdi, aki azt is elárulta, maga az ünnep is más lesz számára, mint a korábbi években. – A gyerekek újraformálták a karácsonyi szokásokat is. Mielőtt megérkeztek, a férjem családjánál, Újvidéken ünnepeltünk. Karácsony másnapján mindig náluk jött össze a nagy család, közös énekléssel, csengőszóval. Ez megváltozott. Most kezdjük kialakítani a saját családi hagyományainkat. Már nálunk ünnepelünk, Budapesten, és mindenki hozzánk érkezik majd.”

Visszatér Magdaléna

Az énekesnőnek még lesz idén néhány színházi jellegű koncertje, de csak annyit vállalt, hogy utána el tudjon vonulni, és arra koncentrálni, ami most számára a legfontosabb: a gyerekekre. „A menedzseremmel nagyon figyelünk arra, hogy a koncertnaptáramat hozzájuk igazítsuk. Nagyon számítok a csapatomra, és ők is számítanak rám – mondja Magdi. – Így készülünk a februári dupla Aréna-koncertre is. Ezúttal szeretném vissza­adni a közönségnek azt a Magdit, akit a sokszínűsége miatt szeretnek. Az egyik „vendégem”, éppen az egykori alteregóm, Magdaléna lesz, aki néhány dal erejéig visszatér Párizsból. Egy különleges álomvilágba szeretném elkalauzolni a nézőket, amiben felidézem a nagy korszakaimat.”

Szöveg: Baku György

fotó: Borzi Vivien, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete