Címlapsztori Sztárok

25 éves traumáról beszélt Zoltán Erika, ami miatt nem lett több gyereke: „Komplikált, problémás szülésem volt, mindkettőnket nagyon megviselt”

Szerencsésnek érzi magát az énekesnő, hiszen a 25 éves lányával nagyon ideális a kapcsolata. Zoé ugyanazt az erkölcsi értékrendet képviseli, amit a szüleitől látott. De vajon miért nem született soha kistestvére?

Sokat változott a világ az elmúlt évtizedekben. Zoltán Erika 23 évesen már férjes asszony volt, de a mai fiatalok többsége ebben a korban leginkább a szüleivel él, és élvezi a mama­hotellel járó kényelmet.

„Én is úgy látom, hogy kitolódtak a fontos élet­események. A lányom generációja nem siet a költözéssel, a házassággal és a gyermekvállalással. Őszinte leszek, én ezt nem is bánom, mert Robival nagyon szeretjük a közelünkben tudni Zozit és Renét. Igazság szerint a gyerekek már szóba hozták, hogy elkezdenék az önálló közös életüket, hiszen már évek óta hűségesek egymáshoz, de egyelőre nem sürgetjük a költözésüket, és úgy látjuk, hogy ők is jól érzik magukat a szülői házakban, hiszen René családjánál is sok időt töltenek” – mondja Erika.

Zoé vőlegényével, Renével teljes a családi létszám

A mosoly csodákra képes

Kátai Zoé személyi edzőként és táncoktatóként dolgozik az édesanyja nevével fémjelzett tánciskolában.

„Zozi óvodásként még énekelgetett, de sosem akarta az én pályámat folytatni és a zenével foglalkozni. Bár négy évig tanítattuk zongorázni, de láttam rajta, hogy teher számára, nem érdekelte annyira, hogy tiszta szívből csinálja, viszont a tánc, a mozgás és a sport mindig jelen volt az életében. Elég korán felismertük, hogy ez lesz az ő útja. A nagyobb koncertjeimen velünk van a színpadon, a tánckart erősíti” – árulja el a popcsillag. Erika látja önmagát a lányában: a természetében, a viselkedésében és a habitusában. Mindig nagyon meglepődik, amikor azt hallja, hogy Zoé külsőleg az édesapjára hasonlít jobban.

Kék ruhában ment feleségül Robihoz

Robi számomra egy igazi férfias férfi, Zozi pedig nagyon nőcis csajszi. Azt is nagyon szeretem benne, hogy figyelmes, empatikus, mosolygós fiatal. Hiszem, hogy a mosolyból baj nem lehet, az mindig megnyitja az utat mások szíve felé. Büszkeséggel tölt el, hogy Zozit sokan szeretik, a táncórái népszerűek. Könnyen tud kapcsolódni másokhoz, nyitott, pozitív személyiség. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a gyermekem folytatja azt az erkölcsi rendet, amit tőlünk látott, amit útravalónak kapott.”

Nem akartak több gyereket

Az énekesnő úgy gondolja, annak idején okos döntést hoztak, amikor Zoé mellé nem vállaltak még egy gyereket.

„Közel 36 éves voltam, amikor szültem. A 90-es években idős kismamának számítottam. Komplikált, problémás szülésem volt, mindkettőnket nagyon megviselt. Az érzelmileg megterhelő időszakon nehezen lettünk túl, később pedig olyan jól működtünk mi hárman, hogy nem éreztük azt, hogy kellene még egy gyerek a családunkba.”

Zoé és Erika hajdani gyerekkora között meglehetősen nagy a különbség.

„Az én szüleim elváltak, az édesanyám egyedül nevelt fel, így nem voltunk eleresztve anyagilag. A gyerekkorom nélkülözésről is szólt, gyakran egy tábla csokoládé megvétele is komoly áldozattal járt az anyukám részéről. Pestlőrincen éltünk egy olyan házban, melynek csak a hátsó udvarában volt vécé, és azt is meg kellett gondolnunk, hogy hány órát fűtsünk télen, mert nem volt olajra pénzünk. Amikor életem első önálló panellakásába költöztem, hihetetlenül boldog voltam, mert mindig folyt meleg víz a csapból” – meséli Erika, aki a saját lányának már igyekezett minden jót megadni.

Erika és Zoé 1997-ben

„Zozinak sokkal könnyebb gyerekkora volt, mint nekem. Ő már rendezett körülmények közé született, de arra mindig vigyáztam, hogy ne kényeztessem el. Diákként is dolgozott, így lett saját zsebpénze. Szorgalmas felnőtt vált belőle, vannak céljai, nem csak úgy teng-leng a nagyvilágban.”

Örülne egy unokának

Erika tyúkanyó típus, és Zoé párja, René révén egy igazi nagycsalád veszi körül.

„Szeretek a szeretteimről gondoskodni, segíteni nekik. Renének három húga van, velük és a fiatalok szüleivel is nagyon jóban vagyunk. Gyakran járunk össze, közös ebédeket tartunk, utazgatunk is együtt. Boldog vagyok, hogy szeretetteljes családi életünk van. Bizony, 61 évesen már én is nagymama korú vagyok, és ez nem tölt el aggodalommal. Amikor a lányomék úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, olyan nagyszülő akarok lenni, aki mindig ott van, ha segíteni kell. Amíg élek, a támaszuk leszek.”

Nagy dobásra készül

Még ebben a hónapban kijön az a látványos videóklip, amit a Mindent a szemnek című dalához készítenek el.

„Ezt a régi slágeremet a Romano Drom alapítójával, Kovács Antal autentikus romazenésszel újragondoltuk, és csináltunk belőle egy mai, modern hangzású dalt. A videóklip is egyedülálló lesz, tánckarral és különleges effektekkel. Ezenkívül Mr. Rickkel elkészítettük a Kell, hogy várj feldolgozását, ami DJ Dominique mixével igazi fesztiválhangulatú dal lett. A YouTube-on hamarosan látható lesz mindkét felvétel” – mondja Erika.

Fotó: Belényesi Alexandra, Kanyó Béla, Szegő Erika

Haj: Rédli Ági • Smink: Gubán Bíborka • Stylist: Király Beáta • Ruha: Analisa fashion

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete