Lélek Sztárok

Geszler Dorottya: „Egyszer talán én is nagymama leszek”

Ahhoz képest, hogy számára idegen terep a konyha, nagyon ügyesen megcsinálja a feladatokat. Dorottya a jó példa arra, hogy ötven év felett sem késő tanulni. Családja ámul, hogy néhány hét alatt mennyit fejlődött a főzőtudománya.

Édesanyja és a nagymamája kifejezetten jól főzött, de Dorottya gyerekként nem sertepertélt körülöttük a konyhában.

„Nyolcéves korom óta balettoztam, az időm jelentős részét az iskolában és a próbateremben töltöttem. Később, fiatal felnőttként is olyan pörgős életet éltem, hogy nem fért bele a főzés. Modellként és televíziós műsorvezetőként nagyon sokat utaztam, a stábbal ott ettünk, ahol éppen forgattunk. Szerencsém volt, mert a nagymamák elkényeztettek, sokáig ők főztek a lányomra, Laurára” – árulja el Dorottya.

A lánya és a veje igazi gourmet

Évtizedek óta vegetáriánus, nem kerül hús a tányérjára. „Többnyire salátákat, könnyű tésztákat, tejterméket, tojást és néhány halfélét eszem, de szárnyasokat és vörös húst soha. Életemben nem jártam disznóvágáson, éppen ezért óriási kihívás volt számomra, amikor májas és véres hurkát kellett töltenem A Konyhafőnök VIP-ben. Büszke vagyok arra, hogy sikerült kilépnem a komfortzónámból. Kihívásként élem meg a versenyt, úgy látom, már eddig is sokat fejlődtem.” A családja örül leginkább az újdonsült főzőtudományának. Most már olyan magabiztosan mozog a konyhában, hogy az elmúlt hetekben többször készített ebédet és vacsorát a szeretteinek. „A lányom és a vejem nagyon jól főz, ők igazi gourmet-k. Kritikusok, tehát azt is megmondanák, ha valamelyik fogást elrontanám. De eddig csak dicséretet kaptam tőlük, így már biztos, hogy a karácsonyi menüt én készítem.”

Segített az esküvő-szervezésben

A lányát alig láthattuk a mé­diában. „Bár az életem sokáig a nyilvánosság előtt zajlott, nem akartam Laurára erőltetni, hogy ugyanazt csinálja, amit én. Kislányként csak azokra a forgatásokra jött velem, amikhez kedvet érzett. Nem vonzotta a média világa, azon volt, hogy nemzetközileg elismert szakmája legyen, amiből a világ bármely pontján megél.” A spanyolul és angolul kitűnően beszélő Laura egy madridi egyetemen tanult, gazdaságmenedzsment és nemzetközi kapcsolatok szakon végzett. A diploma megszerzése után hazajött, vőlegényével, Bálinttal idén nyáron volt az esküvőjük. „Boldogan segédkeztem a szervezésben. Szeretem a vejemet, örülök, hogy a lányom élete révbe ért.” Dorottya 27 évesen már édesanya volt, Lau­rának még nincs gyereke, de ami késik, nem múlik. „A nagymamaságon még nem gondolkodtam, de biztos eljön az ideje. Nem sürgetem a fia­talokat, ez az ő döntésük. Mire megszületik az unokám, talán már a fine dining készítésben is szuper leszek” – teszi hozzá viccesen az ambiciózus versenyző.

Visszatérne a képernyőre

52 évesen is súlyzós edzéssel, pilatesszel és futással tartja fitten magát. „Szerencsés genetikát örököltem, nem vagyok hízásra hajlamos. Sokat jelent az is, hogy gyerekkoromban táncoltam, felnőttként pedig pilatesoktató voltam.” Dorottya élete egy új szakaszba lépett: belekezdett az influenszerkedésbe. „Az Instagram- és a Facebook-oldalaimra töltök fel tartalmakat. Ez számomra egy új dolog, most ide érkeznek a felkérések.” Azt mondja, újra szeretne érdekes tévéműsorokban részt venni. „A 2000-es évek közepén azért mondtam búcsút a rendszeres szereplésnek, mert nem kaptam olyan új feladatokat, amik érdekeltek. Kellett egy hosszabb szünet. Mostanra fogalmazódott meg bennem, hogy szívesen visszatérnék a képernyőre.”

Mit csinált a 90-es években?

Húszévesen a Miss Hungary szépségverseny harmadik helyezettje volt. Még ugyanabban az évben a Magyar Televízió műsoraiban kezdték el foglalkoztatni. Többek között divat- és zenei műsorokat, az Eurovíziós Dalfesztivált és a Játék határok nélkül című műsort vezette. „Szép emlékeim vannak a 90-es évekről. Sokféle műsorban szerepeltem, nincs hiányérzetem” – mondja Dorottya.

Fotó: Toroczkay Csaba, Mti, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete