Címlapsztori Sztárok

Végrendeletet írt Fodor Zsóka: „Csak egészségem legyen, a többit elintézem”

Olyan sok életerő van a színésznőben, hogy nehéz elhinni, a végrendeletét már megírta. A 18 éves unokahúgára, Katira hagyja a vagyonát.

Az RTL új napi sorozatá­ban, …a szomszéd tehenében egy régi kedves ismerőssel, Fodor Zsókával is találkozhat a tévénéző.

„Nagyon örülök ennek a szerepnek – mondja lelkesen a színésznő. – Most egy sznob, nyugdíjas dámát játszom. Szép helyszíneken forgattunk, hiszen két gazdag család történetét mutatja be a sorozat. A neves producer-showrunner, Kalamár Tamás kifejezetten nekem íratta a szerepet. A mostani karakterem, Kamilla nagyon eltér a Barátok közt Magdi anyusától, de attól szép a színészi pályám, hogy változatos feladatok találnak meg. Kamillát egyébként a nagynénémről mintáztam, aki annak idején méltóságos asszony volt. Kislányként sokszor jártam náluk, így tökéletesen megmaradt a fejemben, hogyan viselkedik egy úrinő.”

Kamilla karakterét a nagynénjéről mintázta

Ebéd után mindig sziesztázik

Fodor Zsóka az év nagy részét Pécsett tölti, és csak havonta pár napot Budapesten.

„Mindkét városban bérelt lakásban élek. Ez számomra praktikus. Az autómat is eladtam, így nincs fenntartási költség. Az intercityvel olcsón felutazom, amikor a fővárosban játszom. A vonat számomra kényelmes. Amíg felérek Budapestre, hasznosan töltöm az időt, színes magazinokat olvasok, vagy szerepet tanulok.”

A napi tévésorozaton kívül négy színdarabban látható. Az Örömlányok végnapjai a Belvárosi Színházban és a Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok című vígjáték a Pécsi Harmadik Színházban óriási siker.

„A munka tart engem életben. Boldog vagyok, amikor bemegyek a színpadra, és felrobban a nézőtér” – mondja nevetve a 81 éves művésznő. Állítása szerint sokat köszönhet a jó genetikának, de oda is figyel magára. „Édesanyám százéves koráig élt. Én is megelégszem majd annyival! 173 cm magas vagyok és 80 kiló. Évek óta tartom a súlyomat. A vacsorát gyakran kihagyom, két étkezéssel elvagyok egész nap. Sokat sétálok, gyalogolok a városban. De ebéd után mindig lefekszem egy kis sziesztára, így tudok még este tíz órakor is színpadon lenni.”

Szívesen utazik külföldre

Szicíliában szilveszterezett

A jókedélyű színésznőnek nagyon sok kedves ismerőse, barátja van. „Szívesen beszélgetek az emberekkel. Két éve, utazás közben, egy telekocsiban megismerkedtem egy Svédországban élő magyar hölggyel. Olyan kellemesen eltársalogtunk, hogy meghívott magukhoz Stockholmba. A tavalyelőtti karácsonyt náluk töltöttem. Miközben a közös családi fotó készült, a kanapé megbillent, én leestem róla, és magammal rántottam a mellettem lévő karácsonyfát, mindketten a padlón landoltunk. Szerencsére égő gyertyák nem voltak a fenyőn, csak a csodálatos üveggömbök gurultak szerteszét. Volt nagy móka és nevetés” – meséli Zsóka.

Mint megtudom tőle, ünnepekkor nem szeret Magyarországon lenni, mert itthon mindig eszébe jut, hogy öregszik, és megint elmúlt egy esztendő. „A születésnapomon, karácsonykor és szilveszterkor igyekszem külföldre utazni. Most szilveszterkor egy másik barátnőmmel Szicíliában voltunk. És már tervezem az idei szlovéniai nyaralást is. Nyitott vagyok a világra, az idegen kultúrákra. Amíg az egészségem és az anyagi helyzetem engedi, nem akarok otthon ülni.”

A színésznő édesanyja és bátyja sajnos már nem él

Rendszeresen jár szűrővizsgálatokra

Zsóka egyedül él. Gyereke nincs, és a Venezuelába disszidált bátyja is meghalt a pandémia előtt, így vér szerinti rokona alig maradt.

„A néhai testvéremnek két fia van. A kisebbik fiú családja áttelepült Venezuelából Magyarországra, illetve csak a felesége a két lányukkal, Fodor Katival és Stefániával. Ők az unokahúgaim, 18 és 16 évesek. Katikám szalagavatóján, a városmajori gimnáziumban jelen voltam, nagyon meghatódtam a fiatalok tánca alatt. Jó volt látni a szép ruhába öltözött párokat. Sajnos csak ritkán találkozunk, hiszen én többnyire Pécsett vagyok, ők pedig a fővárosban. De azért a végrendeletemet megírtam, Katikám lesz az örökösöm. Saját ingatlanom ugyan nincs, de a megtakarított pénzemet és a személyes tárgyaimat ráhagyom. Ám remélem, hogy az életem vége még odébb van. Figyelek magamra, rendszeresen járok szűrővizsgálatokra. Az orvos barátnőm azt mondta, a cukrom picit magas, de nem vészes, nem kell aggódnom. Hívő ember vagyok. Az idei évre is csak jó egészséget kértem Istentől, a többit majd én elintézem…”

Nyolcvan felett is csinosan

Zsóka hálát ad az akaraterejének, hogy ötven év után sikerült leszoknia a cigarettáról. És mindenkit arra biztat, hogy ne dohányozzon. Igényes a megjelenésére, szereti a szép ruhákat, cipőket, mégsem viszi túlzásba a dolgokat. „Arckrémet nem használok, havonta egyszer elmegyek a kozmetikushoz arctisztításra. Arra is odafigyelek, hogy a körmeim ápoltak, lakkozottak legyenek” – árulja el fiatalos külsejének titkát a színésznő.

Fotó: Birton Szabolcs, Csibi Szilvia, Ványi Ákos, Rtl

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete