Címlapsztori Sztárok

Reménytelen szerelem, örökbefogadás, mellrák: így élnek ma a Vészhelyzet főszereplőnői

Az összesen 15 évadot megélt népszerű kórházsorozatot itthon 1996-ban kezdték el sugározni, de azóta is ismétlik itt-ott a tévében. Utánajártunk, hogyan élnek most a Vészhelyzet egykori doktornői és nővérei.

Carol nővér – Julianna Margulies: Ross doki után talált rá a boldogság

Az egész ország imádta Carol nővér szerepében Julianna Marguliest, aki 57 évesen is irigylésre méltó formában van. Annak idején a bulvársajtó fokozott figyelemmel követte George Clooney-val (Ross doktorral) való románcának alakulását – ők ketten kamerákon kívül is egymásba szerettek. Talán a se veled, se nélküled állapot is szerepet játszhatott abban, hogy Julianna 2000-ben elköszönt a sorozattól, és új életet kezdett. Hiába ajánlottak neki a producerek hatalmas pénzt a folytatásért, ő hajthatatlan maradt. New Yorkba költözött, ahol új barátokra talált, és elmélyült a buddhizmus tanulmányozásában. „Tudtam, hogy többet akarok tanulni, nem pedig többet keresni” – mondta akkoriban. Néhány évvel később a magánéleti boldogság is rátalált: férjhez ment, majd nem sokkal később megszületett a kisfiuk, Kieran.

Dr. Kerry Weaver – Laura Innes: Kínai kislányt fogadott örökbe

Tizenkét éven át alakította Dr. Kerry Weaver szerepét, és ezért az alakításáért világszerte számos díjat kapott. A siker után még jó néhány sorozatban és filmben szerepelt, emellett rendezőként is kipróbálta magát – azonban első nagy sikerét nem tudta felülmúlni, a szakma és a nézők folyamatosan a doktornővel azonosították. Laura mégsem bánta a megfogyatkozott érdeklődést, mert végre kiteljesedhetett a magánéletében. Ugyanis mielőtt még világszerte ismertté vált volna, óriási trauma érte: vőlegényét, David Bell színészt meggyilkolták, amit sokáig nem tudott feldolgozni. Végül David Brisbin színész lett a férje, akitől kisfia született, később pedig egy kínai kislányt is örökbe fogadtak.

A 66 éves színésznő – talán a múlt árnyai miatt – nagyon óvja a magánéletét. Előszeretettel végez viszont jótékonysági munkát: a fogyatékkal élők szószólója, foglalkoztatásuk segítője.

Samantha nővér – Linda Cardellini: A lányának négyévente van születésnapja

A Samantha nővért megformáló, most 48 éves színésznő tudott szakmailag a legtöbbet profitálni a Vészhelyzet sikeréből. Miután leforgatta a sorozatot, szerepelt az Oscar-díjat is nyert Túl a barát­ságon című filmben, a Scooby-Doo élőszereplős változatának mindkét részében, emellett életrajzi drámákban és vígjátékokban is. Férjével, Steven Rodriguezzel 2009-ben házasodott össze.

Érdekesség, hogy a lányuk, Lilah-Rose szökőévben, február 29-én jött a világra, így csak négyévente van igazi születésnapja. Linda annak idején arról vallott egy interjúban, hogy megijesztette az anyaság, az, hogy egy kis lényért most már mindig felelni fog. Férje azonban odaadóan segíti őt mindenben, így mára eloszlottak a kételyei.

Jeanie Boulet – Gloria Reuben: Tina Turnerrel járta a világot

59 évesen is forgat, énekel és jótékonysági szervezetet vezet. A kanadai színésznőnek szomorú gyerekkora volt, mert nagyon hamar elveszítette az édesanyját. Bánatát a színészkedés oldotta fel, sok-sok szereplőválogatásra ment el, így kapta meg a sorozatban áttörést hozó szerepet.

A mai napig büszke az alakítására, amiben komoly szerepet kapott, hogy lerombolja a HIV-fertőzéssel kapcsolatos tévhiteket, és a forgatások után az AIDS-ellenes mozgalom egyik aktivistája lett. A kétezres évek elején rövid időre házasságot kötött egy tévés producerrel, gyermeke azonban sem tőle, sem mástól nem született. Fő bevételi forrása a dzsesszéneklésből van – egyidőben pedig Tina Turner vokalistájaként járta a világot.

Dr. Abby Lockhart – Maura Tierney: Megküzdött a mellrákkal

Annak ellenére, hogy az Abby doktornőt játszó színésznő csak a hatodik évadban csatlakozott a sorozathoz, a nézők nagyon a szívükbe zárták. Nem csoda, hogy rengetegen aggódtak érte, amikor 2009-ben bejelentette, hogy visszavonul, mert daganatot találtak a mellében, és az egészségére kell figyelnie.

Ezt követően hosszú ideig nem adott magáról hírt, sokan már a legrosszabbra gondoltak, amikor a kezelések végeztével visszatért a szórakoztatóiparba. A betegséggel való megküzdés után jött A férjem védelmében című sorozat és a 2014-es drámasorozat, A viszony sikere. Az 58 éves Maura a színész Billy Morrissette-nek volt a felesége, de gyermekük nem született, házasságuk pedig 13 év után válással végződött.

Dr. Susan Lewis – Sherry Stringfield: Visszavonultan él

A sorozatban Dr. Susan Lewist alakító színésznőt a forgatások befejeztével nem kényeztette el a szakma. Ugyan feltűnt még néhány filmben mellékszereplőként, de a jelentős sikerek elkerülték. Egy ideig próbálkozott még visszakerülni a rivaldafénybe, ám egy idő után feladta, és az életében ma már a családé, legfőképp a gyerekeié a főszerep.

Sherry éveken át élt házasságban újságíró férjével, egy lányuk és egy fiuk született. A válásuk után a gyerekekkel együtt Los Angelesbe költözött, azóta civilként éli mindennapjait, és mivel egyik közösségi oldalon sincs nyilvánosan jelen, nem is tudni, mivel foglalkozik. Nagy kérdés, látjuk-e még valaha az 56 éves egykori színésznőt, vagy örökre eltemette magában a művészi ambícióit.

Fotó: Gettyimages, Profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete