Címlapsztori Sztárok

Megkomolyodott Kárpáti Rebeka: „A szerelmi életemet diszkréten kezelem”

A kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét. Rebeka már diákként is sokat dolgozott, és most is több mindent csinál egyszerre. Népszerű tévés vetélkedőben szerepel, színházban játszik és a butikjában is mosolyogva szolgálja ki a vevőket.

Mankóval érkezik a megbeszélt helyszínre. Még mielőtt megkérdezném tőle, hogy mi történt vele, rögtön elmeséli.

„Önvédelmi oktatásra járok, és kicsavarodott a lábam. Az orvos ágynyugalmat javasolt, de nem az a típus vagyok, aki tétlenül otthon fekszik. Mankóval egész könnyű menni, hamarosan pedig a gyógytornát is megkezdem” – árulja el Rebeka. Még szerencse, hogy a Zsákbamacska epizódjait már korábban felvették, nem ezekben a napokban van a forgatás.

„Szeretem a tévéstúdiók hangulatát. Szerencsésnek tartom magam, hogy a TV2 felkért a két műsorvezető, Szente Vajk és T. Danny mellé segítőnek. Rengeteget dolgoztunk, néha két adást is felvettünk egy nap. Terhelhető vagyok, jól bírom a kihívásokat.”

Sokféle munkája van, így teljes az élete

Női ruhákat is tervez

A 29 éves médiaszemélyiség már hosszú évek óta több mindennel foglalkozik. Talán ő maga sem tudná megmondani, hogy melyik munkája élvez prioritást.

„Elsősorban üzletasszonynak, műsorvezetőnek és színésznőnek tartom magam. Két színdarabban is játszom a Játékszínben, mellette pedig van egy saját nőiruha-márkám, és egy belvárosi butikom. Én tervezem a ruhákat, vásárolom az anyagokat, és a pult mögé is szívesen beállok, kiszolgálom a vevőket. A munkám a hobbim. Nem tudnék csak egy dolgot csinálni. Már gyerekként is sok mindent kipróbáltam: táncoltam, lovagoltam és szinkronúszó is voltam. Később a szépségipar és a modellszakma érdekelt. Milánóban, Moszkvában és Isztambulban dolgoztam, fotózásokon vettem részt. Az alacsony termetem miatt kifutókon nem szerepeltem, de divatfotózásokhoz gyakran hívtak. Hamar megtanultam az önálló életet, 18 évesen költöztem el otthonról.”

A lövészet az új hobbija

Nem hullott az ölébe a pénz

Könnyen gondolhatnánk, hogy Rebeka ezüstkanállal a szájában született, de ez egyáltalán nem így van. „A  gazdasági válság környékén, 2010-ben a svájci hitel elvitte a szép házunkat, és önkormányzati albérletbe kényszerült a családom. Nem az történt, hogy a szüleimtől kaptam egy lakást az érettségimre, és onnantól kezdve már csak magamra kellett költenem. Megtanultam megdolgozni a pénzért, nem az ölembe hullott, éppen ezért büszke vagyok az önerőből elért sikereimre. A szüleim persze az egyetemi tanulmányaimat támogatták, de én is minden lehetőséget megragadtam, hogy saját keresetem legyen. Gimnazistaként már hoszteszkedtem, karszalagoztam szórakozóhelyeken és ételt kóstoltattam bevásárlóközpontokban.”

„Köszönöm, jól vagyok!”

Az elmúlt hetek egyik vezető híre volt, hogy Rebeka és milliárdos vőlegénye szakított. Nyomát sem látom az arcán a szomorúságnak, nem egy kisírt szemű nő ül velem szemben.

Színésznőként is találkozhatunk vele

„Köszönöm, jól vagyok, de bővebben erről nem szeretnék beszélni. A szerelmi életemet igyekszem mindig diszkréten kezelni, és most sem nyilatkoztam ezzel kapcsolatban, mégis meglepődve tapasztalom, hányszor jön szembe velem egy-egy erről szóló írás.”

Rebeka elsősorban élményeket gyűjt. Utazni nagyon szeret, Olaszország az egyik kedvence. „Már tervezem a nyári vakációt, és az olasz tengerpartra idén is elmegyünk a barátnőimmel. Sok helyen jártam a világban, de sosem tudnék máshol élni, mint Budapesten. Milánóban is otthonosan érzem magam, de a szívem onnan is mindig hazahúz, mert millió érdekes program és lehetőség van a fővárosban.”

Mint megtudom tőle, most lőni is tanul egy soroksári lőtéren. „Kettősség van bennem. Szeretek nőies nő lenni, ugyanakkor a vagány dolgok is érdekelnek, így jött képbe a lövészet, vagy néhány évvel ezelőtt az Ázsia Expressz. A forgatást nagy kalandnak éltük meg az édesapámmal, csak azt sajnáltuk, hogy első párosként estünk ki a versenyből, így nem túl sokat láttunk Vietnámból. Egy tapasztalás azonban örökre megmaradt bennem: a puritán és kiszolgáltatott ottani életeket látva értékelni kell azt a jót, ami Európában nekünk megadatik.”

A színpadon Szente Vajk menyasszonya

A Játékszínben látható Aranylakodalom című vígjátékban Szente Vajk menyasszonyát alakítja. „Nagyon szeretek színházban játszani, és a közösség is összetartó. Gyakran késő éjszakáig beszélgettünk a kollégákkal a büfében. Úgy érzem, maguk közé fogadtak a színészek. Az a tervem, hogy beiratkozom a színművészeti egyetemre, mert szeretném, ha a művészi diplomám is lenne.”

Fotó: Tv2, Dfp, Privát