Címlapsztori Sztár

Nyüzsgő találkahelyet varázsolt Lang Györgyi otthonából Falusi Mariann: „Minden bútor ugyanúgy maradt, ahogy Györgyi itt hagyta”

Falusi Mariann és Lang Györgyi nemcsak zenésztársak voltak, úgy szerették egymást, mint a testvérek. Mariann a mai napig feljár meglocsolni a növényeket és mindig hív barátokat is.

A művésznőnek pörgős napjai vannak, végigkoncertezte a nyarat, de erről még később szót ejtünk.

„Az élet túl rövid, muszáj élvezetessé tenni” – szokta mondogatni Mariann. És milyen igaza van! Pedig a sors vele sem bánt mindig kesztyűs kézzel, gyakorlatilag család nélkül maradt, mégis igyekszik kihozni a legjobbat a jelenlegi helyzetből. „Apuci már rég elment, tavaly Anyuci és Györgyi is, aki olyan volt, mint a testvérem. Mostanra egyedül maradtam, más rokonom nincs, de szerencsére nagy baráti társaság vesz körül, rájuk mindig számíthatok.”

Mariann tyúkanyó típus, szereti, ha jó és energikus emberek veszik körül. Lang Györgyi lakásába is rendszeresen visszajár, ott is találkozik a barátokkal. „Minden bútor ugyanúgy maradt, ahogy Györgyi itt hagyta. A Pa-dö-dő korábbi táncosaival és zenészeivel van egy zártkörű Messenger-csoportunk. Kiírom, amikor Györgyi lakásába megyek, és akinek kedve van, eljön egy jót dumcsizni. Most vasárnap is ott leszek, viszek majd házi rétest, meglocsolom a növényeket, kanaszta­partit is szervezek, mert hosszú éveken át ez volt az egyik közös szenvedélyünk. Kulka Jancsival is hetente egyszer ott ebédelünk.”

Kulka Jánoshoz évtizedes barátság köti

Fotó: Zsólyomi Norbert, Máté Tamás, Olajos Piroska, Toroczkay Csaba, Archív