Divat

Fülemüleürülék a kortalan szépségért: lesse el a sugárzó nőiesség titkát a gésáktól!

Kifinomult ízlés, férfiakat megszégyenítő műveltség és hihetetlen kisugárzás – ilyenek voltak a régi Japán gésái, kiknek szépségét a többi nő irigykedve figyelte. Most megismerhetjük a tökéletes bőr, a csillogó haj és az ápolt megjelenés titkát!

Fürdőzni gésa módjára!

Japánban nagy hagyománya van a lazító, bőrtápláló fürdőzésnek, ami amellett, hogy lecsendesíti az elmét, selymessé varázsolja a bőrt. Ha igazi, tradicionális gésatisztálkodást szeretnénk, haladjunk lépésről lépésre:

  1. Eresszünk a kádba kb. 43 fokos vizet, tegyük körül mécsesekkel, és csepegtessünk a vízbe jázmin vagy rózsa aromaolajat. De tehetünk hozzá kevés rizsbort is, mivel az kiválóan hidratálja a bőrt.
  2. Mielőtt belépünk a kádba, dörzsöljük át egész testünket egy durvább enyhén nedves törölközővel vagy luffaszivaccsal! Ezáltal megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, valamint felpörgethetjük anyagcserénket a tápláló anyagok felszívódása érdekében.
  3. Még a kádon kívül szappanozzuk be magunkat – lehetőleg kemikáliáktól mentes szappannal –, majd egy nedves törülközővel töröljük le, és csak utána lépjünk a vízbe!
  4. Amíg lazítunk, gondosan megtisztított arcunkra rakhatunk kellemesen meleg zöld teás borogatást is, hogy a kitágult pórusokon maradéktalanul felszívódjanak az értékes hatóanyagok!

Kamélia – az igazi szépségelixír

Igaz, nálunk nem őshonos a gyönyörű virágú kamélia, de gyógynövényboltokban viszonylag egyszerűen beszerezhetjük olaját. 80%-ban oleinsavat tartalmaz, mely az egyik legtökéletesebben felszívódó bőrbarát anyag, és már a kozmetikaipar is felfigyelt rá. Kiváló megoldást nyújt a foltos, száraz bőrre, de ránctalanító és körömnövekedést serkentő hatásáról is ismert. Teaként fogyasztva kitűnő antioxidáns, késlelteti az öregedést, valamint értágító és vizelethajtó.

Fülemüleürülék?

Bizony hihetetlen, de a gésák titkos csodafegyvere az nem más, mint a fülemüleürülék. Hogy mégis miképp jöttek rá ennek bőrmegújító hatására, az rejtély, de a lényegen nem változtat: szinte újjávarázsolja az arcot. Nem kell megijedni, nem „nyers” formájában használják fel. Csomagolása előtt UV-fénnyel kezelik, majd szagtalanítják. A madárürülék népszerűsége a benne található enzimekben rejlik, melyek amellett, hogy tökéletesen eltávolítják az elhalt hámsejteket, a bőrt puhává, hidratálttá és egészséges színűvé varázsolják. Az ázsiai nők már régóta használják a kozmetikai kezelések során, de igazán csak napjainkban terjedt el az arcápolás eme formája, melynek leglelkesebb híve Victoria Beckham.

Fehér tea, nem csak belsőleg

A legtöbb nő bizonyára tisztában van azzal, hogy az öregedésért és a ráncokért a sokat emlegetett szabad gyökök a felelősek. Nos, eddigi ismeretek szerint a fehér tea tartalmazza a legtöbb antioxidánst, így hatékonyabban fel tudja venni a harcot az idő múlásával, mint bármi más. Ihatjuk teaként, használhatjuk tonikként, belecsepegtethetjük kedvenc testápolónkba, sőt, a fürdővizünkhöz is rakhatjuk, felhasználási módjai igen széles körűek. Amennyiben keleties aromájú illatfelhőbe szeretnénk burkolózni, akkor fehértea-tartalmú parfümöt válasszunk, melynek átható, friss illatával bárkit a hatalmunkba keríthetünk.

TIPP: Amennyiben este leforrázzuk a filterét, és éjszakára a hűtőbe tesszük, akkor reggel a fáradt, duzzadt szemekre helyezve pár perc alatt gyönyörű pillantást varázsol!

Fő a kisugárzás!

Hogy mitől olyan ellenállhatatlanok a gésák? A kulcs a kisugárzásukban, a körülöttük lévő megfoghatatlanul titokzatos légkörben rejlik. Bármennyire is elcsépelt, attól még igaz, hogy egy nő erotikus, határozott fellépése megszépíti őt. Ha harmóniát, műveltséget, magabiztosságot sugárzunk, biztosan nem maradunk észrevétlenek. Nem hiába törődtek annyit a gésák a lelkükkel is, mert tudták, az teszi fel az i-re a pontot. Rendszeresen masszíroztattak, mindennek – például a teázásnak – megadták a módját, és rengeteget olvastak, hogy tájékozottak legyenek. Őket sosem lehetett kétségbeesettnek, rohanónak látni, légiesek és könnyedek voltak, ezért is keresték annyian a társaságukat.

Az egészséges, fénylő haj titka

A keleti nők híresek gyönyörű hajzuhatagukról, melyet a magas jódtartalmú tengeri hínárnak és algának köszönhetnek. Ha nincs ínyünkre a sushi, valamint a japán konyha, akkor se keseredjünk el, mivel spirulina kapszulák formájában könnyen hozzájuthatunk ehhez a fantasztikus csodaszerhez! Amennyiben extra fényt szeretnénk kölcsönözni a hajunknak, kenjük be szezámolajjal, bugyoláljuk be, majd 20 perc múlva alaposan öblítsük ki!

Fotó: shutterstock