Divat

Ettől olyan gyönyörű a japán nők haja: különleges szerrel öblítik le

Összegyűjtöttük a legtitkosabb recepteket a világ minden tájáról, hogy még ragyogóbb lehessen a hajunk és a bőrünk.

Mexikó

Kanál a szempillákra: Nem tévedés! A mexikói hölgyek teáskanalat tesznek a szempillájuk felső vonalára, majd alulról rányomják az ujjukkal a szálakat. A tökéletes hatás kedvéért a művelet végén szempillaspirállal is átfutnak rajta, hogy még igézőbb legyen a végeredmény.

Brazília

Zab a leégésre: A zab önmagában is igazi csodaszer, hiszen számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, ám akkor is segítségül hívhatjuk, amikor túl sok időt töltünk a nyári napon. Egy gézlapba csomagoljunk zabpelyhet, és kössük a kád csapjára, majd nyissuk meg, hogy kellemesen langyos, hűsítő legyen a fürdőnk. A víz kiáztatja a zabból a hidratáló, tápláló anyagokat, így segít, hogy hamarabb felépüljünk a napégés okozta, fájó bőrproblémákból.

Spanyolország

Burgonya a szem alatti karikákra: Ha nem aludtunk jól, és reggel a tükörben csúnya, sötét karikákat látunk a szemünk alatt, irány a kamra! A spanyol nők egy-egy szelet burgonyát tesznek ilyenkor lehunyt pilláikra. 10 perc múlva meg fogunk döbbenni: sokkal kipihentebbnek tűnünk majd.

Vörösáfonyalé a vörös hajra: A látványos, vörös fürtökért a spanyol nők a vörösáfonyát hívják segítségül. Fél liter vízzel keverjünk el ugyanennyi vörösáfonyalevet, és a hajmosás végén ezzel öblítsük át a frizuránkat. Néhány percig hagyjuk rajta, majd alaposan mossuk ki, hogy ne ragadjon. A végeredmény még tökéletesebb, ha kimegyünk a napra, hiszen így a gyümölcs erősebben kifejti a hatását, és fényesebb, szebb tónusú lesz a hajunk.

Olaszország

Tojásfehérje a hajra: A tojásfehérje sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Zsíros hajra igazi gyógyír, korpásodás és hajhullás ellen is alkalmazhatjuk.

Miután megmostuk a hajunkat, masszírozzunk bele 1 vagy 2 tojásfehérjét – hajhossztól függ -, majd tegyünk rá zuhanysapkát és hagyjuk hatni 20 percig. Mossuk le alaposan, ám utána semmilyen egyéb kozmetikumra – balzsamra, hajvégápolóra – nincs szükség.

Franciaország

Citromlé a körmökre: Ha Franciaország, akkor parfüm! Ez, illetve az elegáns smink, ami először eszünkbe jut a francia nőkről. A vörös rúzshoz azonban piros körmök is dukálnak, ám a színes körömlakk csúnyán megsárgíthatja a köröm felületét. Érdemes ezért egy színtelen lakkal kezdeni a manikűrt, illetve ha korábban nem így jártunk el, facsarjuk ki egy citrom levét, és 10 percig áztassuk benne az ujjvégeket. Az eredmény: újra fehér és szép körmök!

Bulgária

Rózsaolaj az arcmosáshoz: Bulgária híres Rózsavölgyé­ben termelik a világ rózsaolajkészletének 85 százalékát, és Kazanlakot tartják a rózsaolajipar fővárosának. Nem csoda, hogy a bolgár nők szépségrituáléjának fontos része a rózsavizes arcmosás. Ehhez a rózsaolajat higítják vízzel – ebben az esetben is fontos az előzetes bőrpróba –, vagy rózsaszirmokból főznek teát, és ezt hűtik le, majd teszik az arcukra. A bőr így megtisztul a szennyeződésektől és csodálatosan friss, üde és ­hidratált lesz.

Japán

Matcha tea a hajra: A japánok régóta felfedezték azt, amire a nyugati társadalom mostanság talált rá: a matcha teát, amely egyre többször tűnik fel például a desszertekben is. Azt azonban kevesen tudják, hogy a hajnak is igazi energiabomba. Antioxidáns hatásának köszönhetően feltölti a tincseket energiával, ápolja a törött végeket, megtisztítja a mindennapok során rárakódott szennyeződésektől, sőt még a haj növekedését is serkenti.

Ha nem tudunk matcha teát vásárolni, zöld teát is alkalmazhatunk: a teát – miután leforráztuk a leveleket, és lehűtöttük – finoman masszírozzuk bele a hajba és a fejbőrbe, majd öblítsük le.

Ausztrália

Cickafark a striákra: A hirtelen növéstől, hízástól vagy éppen a terhességtől kialakult bosszantó csíkokra az ausztrál őslakosok generációk óta cickafarkkivonatot használnak, amely csökkenti a gyulladást és hidratálja a bőrt. Ez a remek kombináció pedig tökéletesen kúrálja ezt a bőrproblémát.

Fontos! Terhesség idején a cickafark csak külsőleg használható, illetve amíg szoptatunk, a mell környékét kerüljük el a folyadékkal.

Kiemelt kép: pexels.com

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete