Divat Egészség

Csak semmi durvaság: a nyirokkeringésnek és a vérnyomásnak is jó a bőrradírozás

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig nemcsak a szépségünknek, de az egészségünknek is jót tesz, ha időről időre eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és felpezsdítjük a vérkeringésünket.

A megújuláshoz

A rendszeres radírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a bőrünk megújulhat, egészséges és egységes lesz. Ha nyári, napcsókolta színünket önbarnító krémmel szeretnénk meghosszabbítani, a termékek használata előtt mindenképpen radírozzunk.

Heti 2-3 alkalommal

Hogy a bőrünk rendszeresen fellélegezhessen, heti két-három alkalommal használjuk a testradírunkat. Természetesen, ha azt vesszük észre, hogy kipirosodik, húzódik a felület, tartsunk egy-két hét szünetet. Radírozás után
mindenképpen használjunk testápolót!

Körbe-körbe

A tökéletes eredményért a radírt körkörös mozdulatokkal, lágyan masszírozzuk a bőrbe.

Fürdés után használjuk!

A még nedves bőrre vigyük fel a bőrradírt, így sokkal könnyebb használni. Olyan terméket is választhatunk, amellyel tusolás közben egyben radírozhatjuk is a bőrünket.

Különleges hozzávalók

A természetes anyagokból készült radírokba a peelinghatásért olyan anyagokat rejtenek a készítők, mint a só, a cukor, a mag­őrlemények vagy akár szárított virágszirmok.

Könyök, térd, sarok

Ezek azok a testfelületek, amelyeknek a legnagyobb szükségüke van a radírozásra, hiszen a leginkább hajlamosak a kiszáradásra. Ha a sarkunk a rendszeres krémezés és pedikűr ellenére is száraz, próbálkozzunk radírozással. Így a bőr jobban felveszi a hidratálókészítményeket, és megszűnhetnek a repedések.

A ragyogó reggeli arcbőr alvás közben készül: így regenerálja a bőrét éjszaka

Krémezés előtt

Az alaposan leradírozott bőr jobban felszívja a hidratálókrémet, a tápanyagok, vitaminok így erőteljesebben ki tudják fejteni hatásukat a ragyogó, üde megjelenésért.

Csak óvatosan!

Bár a cél az, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, semmiképpen nem szabad durván dörzsölni. Vannak bőrradírozáshoz ajánlott szivacsok, kefék, de ezek használata érzékeny bőr esetén nem ajánlott.

A nyirokkeringésnek is jó

Ha rendszeresen átdörgöljük a bőrünket a lábaktól felfelé haladva, azzal a nyirokrendszert és a vérkeringést is turbófokozatba kapcsoljuk, amely segít megszabadulni a méreganyagoktól, és csökkentheti például a narancsbőr bosszantó tüneteit.

Az arcunkra típus szerint

Az arcunk radírozása is fontos, hiszen a rendszeresen karbantartott bőr ugyanúgy jobban fel tudja venni a krémeket, mint a testünkön. Az arcradír kiválasztásakor mindenképpen vegyük figyelembe a bőrünk állapotát; a száraz bőrt elegendő havonta egyszer-kétszer radírozni, míg a problémás, zsíros bőrön akár heti rendszerességgel használhatjuk a peelingkészítményeket a látványos eredményért.

Kiemelt kép: AdobeStock

8 hiba, amit mindenki elkövet az otthoni hajfestés közben

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete