Egészség

Meglepő tények az egészségről: fogmosással a koraszülés ellen, görcsök ellen potenciagyógyszer

Összegyűjtöttünk hat érdekes tényt, amelyet valószínűleg eddig nem tudott.

Fogmosással a koraszülés ellen

Amerikai kutatók megállapították, hogy a terhesség kimenetelét az anya szájhigiéniája is jelentősen befolyásolhatja. A szakemberek szerint a fogászati problémákkal küzdő nőknél megnő a koraszülés és az alacsony súlyú csecsemő születésének esélye is.

Megtalálták a pattanás ellenszerét

A kutatók új kezelési módszerre bukkantak a pattanások ellen. Felfedezték, hogy a tengeri algák által termelt zsírsavak bőrtisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. A kutatócsoport azt reméli, hogy sikerül létrehozniuk egy olyan akne kezelésére szolgáló bőr tonikot, amely felválthatja majd azokat a jelenleg alkalmazott gyógyszereket, amelyek közismerten káros mellékhatásokkal is járnak.

Ökörfarkkóró a megoldás!

Az ökörfarkkóró megtalálható réteken, mezőkön, erős illatú, égbe nyúló, egész nyáron virágzó növény. A virágból készült tea hatékonyan enyhíti a torokfájást, csillapítja a köhögést. Olajos kivonatával fagyási sérüléseket, különböző bőrbajokat kezelhetünk. Az aranyér okozta panaszok enyhítésére készítsünk egy jó erős főzetet, kicsit hűtsük le, és borogatásként használjuk.

A kutyák kiszimatolják a rákos megbetegedést

A kutyák igen érzékeny szaglószervük segítségével különbséget tudnak tenni olyan szagok, illatok között is, melyeket az ember egyáltalán nem érez. Egy németországi vizsgálat során fedezték fel, hogy a kutyák képesek felismerni a tüdőrákot a rákos betegektől származó leheletminták alapján.

Agydaganatra immunvakcina

Egy Los Angeles-i klinikán kifejlesztett kísérleti immunterápiával ötszörösére nőtt azoknak a betegeknek az aránya, akik öt évvel túlélték az egyik legagresszívebb betegséget, a rettegett agydaganatot. A kísérletbe bevont 16 beteg közül heten még most is életben vannak, hatan az első öt évet nemcsak túlélték, de betegségük nem is mutatott semmilyen előrehaladást ebben az időszakban, vagyis a daganat náluk ez idő alatt nem tért vissza, és újabb kezelés sem vált szükségessé.

Potencianövelő a görcsök ellen

Rengeteg nő szenved a havonta jelentkező menstruáció során erős görcsöktől, komoly fájdalomtól, hányingertől, hasmenéstől és szédüléstől. Tudósok szerint azonban egy, a merevedési zavarok kezelésére használt, széles körben elterjedt szer erre is megoldást jelent. Bár a tudósok korábban úgy gondolták, a szer a vérellátás fokozásával csökkenteni a fájdalmat, a kísérlet során kiderült, hogy ez nem igaz. A kék tabletta mégis hatásos, de hogy miért, azt egyelőre a kutatók sem tudják.

 

Fotó: Unsplash.com