A menüjavaslatokból válasszunk egyet-egyet a felsorolt ételek közül!
ALMA
Az alma alkatúaknak szélesebb a válluk, nagyobb a mellük és a hasuk, viszont lapos a fenekük. Nincs derekuk, de a lábuk általában vékony és formás. Sajnos a zsír leginkább a hasukon rakódik le.
A legjobb diéta
A legjobb számukra a sok fehérje és zöldség, és a lehető legkevesebb szénhidrát (kenyér, tészta, rizs). Azok ugyanis megemelik a vércukorszintet és aktiválják a zsírtároló hormonok működését. Ezt a folyamatot mindenképpen meg kell állítaniuk, hogy a zsírt a szervezet le tudja építeni.
Menüjavaslat
Reggeli:
– 250 gramm joghurt (0,1 %-os) 250 gramm bogyós gyümölccsel (fagyasztott vagy friss) és kevés fahéjjal ízesítve
– Rántotta 3 tojásfehérjéből, 2 paradicsommal és 200 gramm gombával
Ebéd:
– 150 gramm sült halfilé 200 gramm zöldbabbal és 2 paradicsommal
– 500 gramm párolt vegyes zöldség 50 gramm grillezett kecskesajttal
Vacsora:
– 1 egész pisztráng vagy hekk 200 gramm párolt spenóttal
– 150 gramm sült pulykamellfilé 200 gramm párolt zöldborsóval és 200 gramm párolt sárgarépával
Falatkák (napi 3):
– 5 szem hámozatlan mandula
– 100 gramm sovány túró fahéjjal
– 50 gramm aszalt gyümölcs
KÖRTE
A körte alkatúaknak nagyon nőies a formájuk. A karjuk és a felsőtestük inkább vékony, viszont
a fenekük és a combjuk inkább kerekebb. Ha meghíznak, a pluszkilók a fenekükön és a csípőjükön
rakódnak le, míg a felsőtestük vékony marad.
A legjobb diéta
Számukra a szétválasztó diéta a legoptimálisabb. Ha nem esznek egyszerre szénhidrátot (tészta, burgonya, rizs) és fehérjét, nagyon felgyorsul az anyagcseréjük, és így tudnak a leggyorsabban megszabadulni a csípőtájéki párnácskáktól. Kerülniük kell a vörös húsokat is, mert azokban túlságosan sok izomképző tápanyag található, amelyek a feneket és a combokat hosszú távon még jobban erősítik.
Menüjavalat
Reggeli:
– 500 gramm vegyes gyümölcs (kivéve banán)
– 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 30 gramm nyers sonkával és 1 paradicsom
Ebéd:
– 60 gramm rizs (nyers mennyiség) főzve 1 paprikával, 1 paradicsommmal és 1 hagymával
– 150 gramm burgonya 100 gramm sovány túróval és zöldfűszerekkel ízesítve
Vacsora:
– saláta 200 gramm paradicsomból, 200 gramm uborkából és 50 gramm juhsajtból
– 150 gramm sült pulykamell 100 gramm ízlés szerinti zöldséggel
Falatkák (napi 2):
– 1 alma vagy 1 barack
– 30 gramm sajt (max. 30% zsírtartalmú)
RÉPA
Atletikus alkatuk van, széles vállal v-formájú háttal és kis csípővel. Erősek, gyorsan tudnak izmot építeni, általában kevés pluszkiló van rajtuk. Szerencséjükre a narancsbőr nem nagyon jellemzi őket.
A legjobb diéta
Olyan ételekre van szükségük, amelyek hosszú távon biztosítanak számukra energiát (teljes kiőrlésű termékek, zöldség, gyümölcs), a „vészhelyzetekre” is. Ők tipikus stresszevők, akik néha elfelejtkeznek az étkezésről. Fontos, hogy reggelizzenek, mert azzal tudják biztosítani szervezetük számára egész napra az energiát.
Menüjavaslat
Reggeli:
– müzli 150 gramm joghurtból (0,1%-os), 3 ek. zabpehely, 125 gramm bogyós gyümölcs és 1 ek. darált mandula vagy mogyoró
– 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1 szelet sonka és 1 paradicsom
Ebéd:
– 60 gramm teljes kiőrlésű tészta paradicsomszósszal és friss fűszerekkel
– 150 gramm sült pulykamell 150 gramm brokkoli és 1 héjában sült burgonya
Vacsora:
– 300 gramm gyümölcssaláta 1 ek. darált mandulával és 150 gramm natúr joghurttal (0,1%-os)
Falatkák (napi 2):
– 30 gramm szárított gyümölcs
– 1 banán
PAPRIKA
Kissé szögletes alakúak, erős a csontozatuk, a karjuk és a lábuk általában rövid. Elsősorban a hasukra és a mellükre híznak, a lábaik vékonyak maradnak. Nem túl izmosak.
A legjobb diéta
Gyors az anyagcseréjük, ezért gyorsan tudnak fogyni. Olyan ételekre van szükségük, amelyek sokáig eltelítenek. Tökéletes a sok fehérje (szárnyashús, hal, sajt, joghurt), a legjobb, ha minden étkezésben jelen van. Tejtermékekből csak keveset fogyasszanak (kivéve a joghurtot), mert azok lassítják az emésztést.
Menüjavaslat
Reggeli:
– rántotta 3 tojásfehérjéből, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér és 1 tk. margarin
– 1 rozsos zsemle 30 gramm sajt
Ebéd:
– 150 gramm sült sertéscomb 250 gramm párolt zöldséggel
– 2 szelet sült hal 60 gramm barna rizzsel (nyers mennyiség)
Vacsora:
– 150 gramm halfilé 100 gramm gombával sütve, 200 gramm héjában sült burgonya
– 150 gramm pulykamellfilé 200 gramm cukkinivel sütve, 2 paradicsom
Falatkák (napi 2):
– 100 gramm sovány túró 1 alma
– 2 paprika 150 gramm joghurttal (0,1%-os)
Fotó: pexels