Egészség

Jobban teszed, ha soha nem öntesz ilyen tejet a kávédba: ezért nem tudsz soha lefogyni

Sokan nem tudják elképzelni egy reggelt egy csésze kávé nélkül, amivel nincs is baj, hacsak nem turbózod fel valami olyasmivel, ami ártalmas is lehet.
kézben tartott kávék

A kávé egy olyan ital, amely támogathatja a koncentrációt, hozzáadhat az energiaszintedhez és minden híreszteléssel ellentétben az egészséges táplálkozás részét képezi. A probléma akkor kezdődik, amikor olyan összetevőket adsz a kávédhoz, amelyek kalóriabombák vagy önmagukban is egészségtelenek.

Ez is érdekelhet: Bekeményített az Unió: ezentúl nem tehetsz csak úgy tejet és cukrot a kávédba

Rejtett kalóriabombák a kávéban

  • A kávéban a leggyakoribb „diétagyilkos játékos” a zsíros cukrozott tej, vagy kávétejszín. Bár a krémes állag és az édessége csábító, hatalmas mennyiségű cukrot és zsírt rejt már egy deci is. Az ilyen tejkészítményben akár 60-80 kcal is lehet, amely naponta több csésze kávéval kombinálva gyorsan jelentős mennyiségű üres kalóriát viszel be a szervezetedbe.
  • A kávétejszín alternatívájaként gyakran mesterséges tejporokat használnak. Ezek is sajnos sok mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, például transzzsírokat stabilizátornak, amelyek negatívan befolyásolják az anyagcserét, növelhetik a szívbetegség kockázatát, és hozzájárulhatnak a hízáshoz.
  • A cukor- és ízszirupok újabb csapdák. Bár ezek mindegyike finom és szívesen kérjük őket egy kávézóban, jelentősen növelik az ital kalóriatartalmát. Az édes kávé rendszeres fogyasztása túlzott kalóriabevitelhez vezethet, ami akadályozza a fogyást és növeli az inzulinrezisztencia kockázatát.

kávéra tejhabot önt a barista

Egészséges tejalternatívák kávéba

Ha érdekel az egészség és a fogyás, de szeretnéd édesen inni a kávéd, érdemes az egészségesebb tejalternatívákra váltani, például:

  1. növényi italok: cukrozatlan mandula-, kókusz- vagy zabtej nagyszerű helyettesítők,
  2. természetes fűszerek: a fahéj, a vanília vagy a kardamom gazdagíthatja a kávé ízét további kalóriák nélkül,
  3. stevia vagy eritritol: természetes édesítőszerek, amelyek nem befolyásolják a vércukorszintet.

A kávé lehet az egészséges táplálkozás része, minden attól függ, hogy mit adsz hozzá. Kerüld a zsíros tejet, a mesterséges cukor- és ízszirupokat, és kedvenc italod nemcsak ízletesebb, hanem egészségesebbé is válik.

Ez is érdekelhet:

Forrás

Fotó: gettyimages, pexels