Ezotéria

Mikor születtél, megmondom, milyen ember vagy! A napok befolyásolják az életünket – 1. rész

Sok mindent elárul a személyiségünkről az, hogy a hónap melyik napján születtünk. Kétrészes sorozatunkban mindenről lehull a lepel! 1. rész

1-jén született: A céltudatos
Tudja, hogy mit akar, és azt el is éri. Mindenről megvan a véleménye, és ezt nem fél kimondani. Ha megbántják, azt soha nem felejti el. Inkább magányos harcos, nem szeret másokhoz alkalmazkodni.

2-án született: Az elegáns
Igazi díva, ha férfi, maga a hódító kedv. Megközelíthetetlensége miatt mindenki szeretne a közelébe férkőzni. Tudja irányítani az embereket maga körül. Nagyon odafigyel a megjelenésére, környezetére.

3-án született: Az újító
Az örök ellenzék. Már gyermekként új megoldásokon töri a fejét, nehéz keretek közé szorítani. Gyakran lesz belőle művész, de ha polgári foglalkozást választ, akkor sem átlagos megoldásokat alkalmaz. Nehezen köt kompromisszumot, tartós kapcsolatot is csak későn vállal.

4-én született: A kimért
Visszafogott stílusú, emiatt sokan távolságtartónak gondolják. Pedig csak arról van szó, hogy keveseket enged közel magához. Alapos, precíz, nem elégszik meg félmegoldásokkal. Mivel jó érzéke van az élet dolgaihoz, előfordul, hogy nőként is ő viseli a nadrágot.

5-én született: A jólelkű
Igazi jótét lélek, ám naivitását könnyen kihasználhatják. Mindenkiben igyekszik meglátni a jót, megbocsátó. Ugyanakkor képes kitartóan harcolni a vágyaiért. Rendkívül kreatív, a két kezével csodákat alkot.

6-án született:Az örök gyerek

Imád játszani, legyen szó activityről vagy az élet nevű játékról. Semmiből nem csinál nagy ügyet, könnyedén fogja fel a nagy változásokat is. Nem ragaszkodik hagyományokhoz, régi sémákhoz. A szerelemben is játékos, szeret hódítani, de képes a hűségre.

7-én született: A titokzatos
Titokzatossága vonzza az embereket. Soha nem tudhatjuk, hogy mire számítsunk tőle. Kiszámíthatatlansága izgalmas, ugyanakkor okozhat alkalmazkodási problémákat. Mellette nincsenek unalmas percek. Általában van érzéke az ezotériához.

8-án született: A lázadó
Képes egyik pillanatról a másikra mindent felrúgni, és új terveket szőni. Nem tud lakatot tenni a szájára. Gyermekként eleven, kamaszként gyakran lázadó. Ugyanakkor valamilyen területen biztosan egészen kiváló.

9-én született: A fáradhatatlan
Legfőbb problémája, hogy mindig túlvállalja magát. Az élet minden területén a tökéletességre törekszik. Töretlen kedvvel halad céljai felé. Ritkán panaszkodik, magába fojtja a problémáit. Jó barát, akire mindig lehet számítani.

10-én született: A bizonytalan
Nehezen hoz meg önállóan döntéseket, mások megerősítésére vár. Ritkán válik belőle vezető, beosztottként viszont hibátlanul végzi el a rá bízott feladatot. Általában párja az irányító a kapcsolatban. Szülőként gondoskodó, de rendkívül aggodalmaskodó.

11-én született: A sokoldalú
A jég hátán is megél, amibe belekezd, abban általában sikert arat. Ő mindenki segítsége, ha falfúrásra vagy egy baráti beszélgetésre van szükség. Nagyvonalú, nehezen tud csak nemet mondani. Fontosak számára a hagyományos értékek.

12-én született: A jókedvű
Az örök optimista, aki a legnehezebb helyzetekből is képes talpra állni. Jó a humora, a társaság központja. A munkában precíz, ám otthonában és a mindennapok apró-cseprő ügyeiben már nem ilyen alapos. Az évfordulókra, születésnapokra figyelmeztetni kell.

13-án született: A finomkodó
Fontos számára az érzés, hogy valamiben másoknál kiválóbb. Ha főz, áradozni kell a kosztjáról. Már gyerekként több sportban, művészeti ágban kipróbálja magát. Könnyen megsértődik, letört lesz, ha kritika éri.

14-én született: A széplelkű
Finom lelkű, visszahúzódó. Általában nagyon kreatív, szereti a szépet, érdekli a művészet, a lakberendezés. Ha olyan társra talál, aki támogatja elképzeléseit, bátran választja a magasabb fizetés helyett a számára örömet okozó tevékenységeket. Ugyanakkor meglepő módon, ha egyedül kell helyt állnia, arra is képes.

15-én született: A művelt
Elegáns, tekintélyt parancsoló, ugyanakkor a hozzá közel állókkal játékos, humoros. Érdekli az irodalom, a történelem, időnként szüksége van néhány órát magában tölteni a gondolataival. Munkájában megbecsülik, beosztottjai felnéznek rá.

A második rész ide kattintva érhető el.

Fotó: Shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete