Egészség Ezotéria

A Rák „mellre szívja” a problémákat: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

Hasznos, ha a Rák nő megismeri és alkalmazza a gyógynövényeket, mert ezek mind a gyomor, mind a lelki bajok gyógyszerei.

A Rák (június 22. – július 22.) mire figyeljen?

A Rák nemcsak érzelmi, de érzéki alkat is, és mint minden Víz-jegy, hajlamos a túlzott folyadék- és édességfogyasztásra. Akár nő, akár férfi, a Rák-szülött túlságosan érzékenyen reagál a környezetére, és ebből következnek betegséghajlamai. „Mellre szívja” a problémákat, fél a jövőtől, folyamatosan vágyakozik, sóvárog valami után. Nem véletlen, hogy a pszichoszomatikus panaszokat is szimbolizáló változékony hold a bolygója. A legtöbb Rák-szülött újholdkor és teliholdkor a legérzékenyebb, különösen a saját havában, június végétől július végéig. Az időjárási frontokra való érzékenység is gyakrabban fordul elő nála. Az asztromedicina a gyomrot, a petefészket és a melleket sorolja hozzá, férfiak esetében a gyomor és a nyelőcső mellett a függőséget és a kedélybetegségeket. A Rák alkalmazkodó és önfeláldozó, ezért sokat „nyel”, és elfojtja a saját igényeit.

A reflux és a hasnyálmirigy-gyulladás is jellegzetesen olyan betegségek, amelyek elfojtott lelki problémák következményei. Különböző táplálkozási zavarok könnyebben kialakulhatnak nála, ezért a rendszerességre, a mértékletességre különösen oda kell figyelnie.

Tanácsok

Arra kell ügyelnie, hogy elegendő érzelmi távolságot tartson, ne lovalja bele magát az önsajnálatba és a mértéktelen evés-ivásba. Az önfegyelem a legfőbb fegyvere a szenvedélybetegségekkel szemben. Hasznos, ha a Rák nő megismeri és alkalmazza a gyógynövényeket, mert ezek mind a gyomor, mind a lelki bajok gyógyszerei. A körömvirág, a palástfű, a ligetszépe és a kamilla kifejezetten érzelmi, női energiájú gyógynövények. A körömvirág teája a gyomor panaszokat orvosolja, a palástfű teája pedig a női betegségekre hatásos. Minden Ráknak tudnia kell, hogy a Víz megnyugtatóan hat rá, ezért keresse a közelségét, ha csak teheti!

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete