Ezotéria

Varázslás a négy őselem erejével: a föld-víz-tűz-levegő ereje segít most a mágiában

Végre jó az idő, kint a szabadban is varázsolhatunk. Hívjuk segítségül a négy őselemet, és a természet minden erejét, hogy boldogságot, örömet és gazdagságot hozzunk az életünkbe.

Föld: az anyagi javakért

Ahhoz, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben, és mindig biztonságban érezzük magunkat az anyagiak terén, két lábbal kell állnunk a földön, és gyökeret verni ezen a világon. Ezt nem is tehetjük meg jobb helyen, mint egy erdő közepén vagy egy parkban. A lényeg az, hogy fák között legyünk, a lehető legközelebbi kapcsolatban az anyafölddel. Keressünk két olyan fát, amelyeknek a törzsét kényelmesen meg tudjuk a tenyerünkkel érinteni, ha közéjük állunk. Ha lehetséges, mezítláb legyünk, hogy minél jobban földeljük magunkat. Érezzük a fa éltető erejét, ahogyan a kezünkön át belép a testünkbe, és távozik a talpunkon át. Ekkor kérjük a fentieket, hogy legyünk képesek anyagi biztonságot teremteni magunk és szeretteink számára.

Levegő: az egészségért

Bár a nyári időben nem nagy öröm, ha fúj a szél, ám ezúttal örülni fogunk a szellősebb napnak, hiszen itt a remek alkalom, hogy varázsoljunk! Reggel, lehetőleg még olyan időben, amikor nem jönnek-mennek sokan, sétáljunk el egy parkba vagy akár saját kertünk végébe. Széllel szembe forduljunk, hogy érez-zük az arcunkon, az egész testünkön a szellőt. Most csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, ahogyan a szél lemos rólunk minden rosszat, negatív erőt, betegséget. Végig az orrunkon vegyük a levegőt és a szánkon fújjuk ki, és szinte érezzük, ahogyan a kellemetlen dolgok helyére pozitív, élettel teli energia áramlik. Végül vegyünk a kezünkbe egy fehér anyagdarabot, és hagyjuk, hogy átfújja a szél. Egy napon át viseljük ezt a kendőt a bal csuklónkon, hogy az ereken át mindenhová eljusson a gyógyító erő.

Tűz: a boldog párkapcsolatért

A szenvedélyes szerelem mindannyiunk vágya. Akkor is, ha már megtaláltuk a párunkat, és szeretnénk megtartani vagy feléleszteni az izgalmat kapcsolatunkban, akkor pedig főleg, ha még keressük az igazit. Mindkét esetben hívjuk segítségül a tűz erejét. Amikor a szabadban tudunk maradni egy estére – különösen Szent Iván éjszakáján –, rendkívül erősek az energiák, amelyek segítenek, hogy boldog szerelemben élhessünk. Ha van lehetőségünk, rakjunk tábortüzet, de ha csak az erkélyre vagy a teraszra tudunk kimenni, akkor sincs baj, csak kerítsünk egy tűzálló tálat. A lényeg, hogy legyünk óvatosak, mindenképpen a szabad ég alatt végezzük a varázslatot, és legyen kéznél egy vödör víz. Szükségünk van még két piros rózsa
fejére, és egy maroknyi kristálycukorra.

A két rózsafejet fogjuk a tenyerünkbe, de ne csukjuk össze a markunkat, hanem az ég felé tartsuk a virágokat. Képzeljük el, hogy mindkét rózsafej feltöltődik a szeretetet, a szerelem és a szenvedély energiájával, majd érintsük össze a két rózsát, és dobjuk a tűzbe. A felszálló füst elviszi az Univerzumba
a kívánságunkat. Ezután szórjunk egy marék cukrot a tűzbe, hogy megédesítsük a szerelmi életünket.

Víz: a nyugodt, boldog életért

Sétáljunk el vízpartra – lehetőleg olyan helyre, ahol a víz tiszta –, majd egy nyugodt helyen üljünk le, hogy mások ne zavarhassanak. Vigyünk magunkkal egy fehér lapot, egy aranyszínű tollat és egy zárható kis üveget. A papírra írjunk fel minden olyan kellemes történést, sugallatot, tulajdonságot, eseményt, ami boldogságot hoz az életünkbe, vagy amire nagyon vágyunk. Ne legyünk szégyellősek, most az Univerzummal folytatunk négyszemközti beszélgetést, tehát leírhatjuk a legtitkosabb álmainkat is. Ezután tekerjük fel a papírt, tegyük az üvegbe, és ügyesen zárjuk le. Fogjuk a két tenyerünk közé az üveget, és kérjük a fentiek segítségét, hogy nyugodtan és boldogan élhessük az életünket, majd dobjuk a palackpostát a vízbe, és bízzuk a természetre, hogy teljesítse vágyainkat.

Fotó: Shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete