Ezotéria

Az Oroszlán nagyvonalú és forrón szeret: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

Az Oroszlán természetes terápiájához tartozik a rendszeres, de kíméletes testmozgás, úszás, tenisz, golf, kocogás.

Az oroszlán (július 23. – augusztus 23.) mire figyeljen?

Nem véletlen, hogy az asztrológiai medicina a nagyszívű Oroszlánhoz a szívet és a keringési rendszert sorolta. Ezt a rendkívül nagyvonalú és forrón szerető csillagjegyet a szíve betegítheti meg legkönnyebben. A csalódás, a kilátástalanság, a sikertelenség és a magány a betegségek előszobái egy lángoló szív számára. Egyik legnagyobb csapdája, hogy hiúsága és önérzetessége miatt kívülre nem mutatja csalódásait, félelmeit, amelyek nagyobb megterhelésnél hirtelen betegségben robbanhatnak ki. Ezért az Oroszlánnak élete során óvatosan kell egyensúlyoznia a felpörgetett életritmus és a teljes passzivitás között. Az erőkifejtésben az arany középutat kell követnie. Belső szükséglete a hajtás, a siker és a felelősségvállalás másokért, aminek gyakran túlhajszoltság, egészségtelen életmód és a tipikus menedzser-betegségek (magas vérnyomás, érrendszeri bajok, stroke, infarktus) a következményei.

Az önmérséklettel vezetett hétköznapok és a rendszeres pihenés beiktatása számos betegségtől óvja meg ezt az alapvetően egészséges és gyorsan regenerálódni képes csillagjegyet. A zsíros, magas kalóriatartalmú táplálkozás, a túlsúly és a mozgásszegény életmód az Oroszlánnak a legártalmasabb.

Tanácsok

Az Oroszlán természetes terápiájához tartozik a rendszeres, de kíméletes testmozgás, úszás, tenisz, golf, kocogás. Olyan sporttevékenységek, amelyek kevés stresszel, kudarcélménnyel járnak, de állandóan fitten tartják ezt a mindenben túlzásokra hajlamos életélvező csillagjegyet. Rendszeres mozgásterápiája mellett olyan táplálékokra is szüksége van, amelyek jótékonyan hatnak a keringési rendszerre. Sok zöldség és gyümölcs mellett tengeri halakra van szüksége, vagy Omega 3 halolajkapszulát ennie. A ginkgo-, galagonya- és fagyöngykészítmények, valamint a fokhagyma az agyi és érrendszeri keringés jótékony segítője. A dohányzás a legveszélyesebb ártalom, a mértékletes jó minőségű és gazdag tannintartalmú vörösbor kifejezetten egészséges.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete