Hozzávalók a 8 szeletes piskótához:
- 4 db M-es tojás
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3 dkg búzadara
a krémhez:
- 40 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg cukor
- 1 tasak főzés nélküli zselatinfix
a gombócokhoz:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 1 tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
- olaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához az egész tojásokat elektromos habverővel habosra verjük a porcukorral együtt, míg kifehéredik és habos nem lesz. Hozzászitáljuk a lisztet, beletesszük a búzadarát, és óvatosan elkeverjük. 18-20 cm-es, kivajazott, lisztezett, vagy szilikonos tortaformába öntjük a tésztát, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A túrókrémhez elektromos habverővel elkeverjük a túrót a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet.
A gombócokhoz az enyhén áttört túrót elkeverjük a búzadarával, a tojás sárgájával. Adunk hozzá csipetnyi sót, és hozzákeverjük a habnak felvert fehérjét. 30 percig hagyjuk állni a masszát. Vizes kézzel 10-12 kis gombócot formázunk, lobogó, sós vízben kifőzzük őket. Leszűrjük, és aranybarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. A maradék morzsát félretesszük. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, a tortaformába visszahelyezve megtöltjük a túrókrémmel, a tetejére is krém kerüljön. Minimum 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük a formából, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és a mini gombócokkal díszítjük. A szeleteket édesített tejfölszósszal locsolhatjuk meg tálaláskor.
450 kcal/szelet, 47 g szénhidrát/szelet