Konyha

Csirkés kolbászos paella

Könnyű elkészíteni, látványos, ízletes vendégváró és még egzotikumot is csempészhetünk bele. Íme a jellegzetes spanyol fogás, a Paella!
aszalt paradicsom csirkecomb csirkemell csirkés Csirkés kolbászos paella cukkini fehérbor fokhagyma kaliforniai paprika paella paella recept petrezselyem rizs sáfrány spanyol étel vöröshagyma zöldborsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell-/csirkecombfilé
  • 15 dkg csípős kolbász
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1 csipet sáfrány
  • 30 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l hús- vagy zöldséglé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott csirkehúst, a kolbászt, körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pároljuk. Beletesszük a felkockázott paprikákat, a zöldborsót, a cukkinit, a felcsíkozott aszalt paradicsomot és a sáfrányt.

Felöntjük a borral, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a rizs felszívja a bort. Majd a húslével öntjük fel, beletesszük a zúzott fokhagymagerezdeket, és megsózzuk. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha megpuhult, elkeverjük benne az aprított petrezselymet, és tálaljuk a paellát.

710 kcal, 89 g szénhidrát/adag

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete