Hozzávalók:
- 40 dkg metélt tészta
- 10 dkg darált mák
- 8+12 dkg porcukor
- diónyi vaj
- 30 dkg magozott meggy (konzerv/fagyasztott)
- 3 egész tojás+1 egész tojás
- 4 dl tej
A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A mákot elkeverjük 8 dkg porcukorral, és összeforgatjuk a tésztával. Vajjal kikent tepsibe szedjük a főtt metéltet, és hozzáforgatjuk a meggyet. A tejet elkeverjük 3 tojás sárgájával és az egész tojással, majd egyenletesen a tésztára öntjük. 15 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Közben a tojások fehérjét elektromos habverővel elkezdjük felverni. Mikor már habos, de még nem kemény, kanalanként hozzáadagoljuk a maradék porcukrot, és minden adag után 1-1 percig verjük a fehérjét. Fényes, kemény, vágható masszát kapunk. Kivesszük a tésztát a sütőből, rákenjük a tojáshabot, majd újabb 15 percre visszatesszük sülni.
890 kcal, 146 g szénhidrát/adag