Konyha

Kukoricás, újhagymás burgonyaleves

A bőséges ünnepi lakomák után el vagyunk telve a húsokkal, és minden vágyunk valami nagyon egyszerű krumplis étel.
burgonya csilipaprikakrém fokhagyma konyha kukoricás újhagymás burgonyaleves morzsolt kukorica mustár olaj őrölt bors petrezselyem szárazkolbász újhagyma vöröshagyma

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csokor újhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál csilipaprikakrém

A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hosszában félbevágott és felkarikázott kolbászt. Kicsit átsütjük a kolbászt is, majd beletesszük a hámozott, kockákra vágott burgonyát. Átfuttatjuk a burgonyát is az olajon, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.

Beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, a zúzott fokhagymát, lefedjük, és puhára főzzük a burgonyát. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd fokozatosan, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Beletesszük a felkarikázott újhagymát, sóval, borssal, petrezselyemmel, csilikrémmel ízesítjük.

380 kcal, 37 g szénhidrát/adag